Taşeron işçilere Çağrı
Haber
27 Mart 2014 - Perşembe 16:43 Bu haber 1801 kez okundu
 
Taşeron işçilere Çağrı
DOĞAL GAZ Haberi
Taşeron işçilere Çağrı

Enerjimagazin-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, taşeron işçileri oy kullanmaya, demokratik haklarına sahip çıkmaya çağırdı.
Türkiye’de AKP iktidarınca oluşturulan çağdaş kölelik düzeni olan taşeron işçiler sorununun bir türlü çözülmek istenmemesine tepki gösteren Yakup Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, “Çünkü AKP iktidarı, özellikle kamuda taşeron işçi çalıştırma ve hizmet alımı yoluyla siyasi rant sağlamakta, kamu kaynaklarını istediği gibi kullanabilmektedir. Kamu ihale Kanunu, çıkarıldığı tarihten bugüne kadar yüzlerce kez değiştirilmiş ve her değişiklikle de AKP iktidarı bir denetimden kurtarılmıştır. AKP iktidarında Türkiye’de taşeron işçi sayısı 350 binden 2014 yılı başı itibariyle bu rakam 2 milyona çıkmıştır. Kamuda çalışan taşeron işçi sayısı AKP iktidarında 40 bin kişi iken bugün itibariyle 700 bin kişiye ulaşmıştır. AKP, Türkiye’yi adeta bir taşeron cennetine dönüştürmüştür.” dedi.
Taşeron işçilik Güvencesiz Çalışma Demek
Taşeron çalışmanın, yarınını bilmeden güvencesiz bir şekilde çalışma demek olduğuna işaret eden CHP’li Akkaya, şöyle devam etti: “Taşeron çalışma, açlığa, düşük ücrete mahkûm olma demektir. Taşeronlaştırma sendikasız, toplu sözleşmesiz çalışma demektir. Taşeron çalışma iş güvenliği olmadan çalışma demektir. Nitekim daha üç gün önce Ankara’da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen fiilen devam ettirilen yeni başbakanlık binası inşaatında hayatını kaybeden taşeron işçi bu yolsuzluk ve talan iktidarı devam ettikçe ne ilk olacak ne de son olacaktır. işçi arkadaşlarımız bile bile ölüme gönderilmekte, ne önlem alınmakta, ne de denetim yapılmaktadır. Özellikle kamuda çalışan taşeron işçiler, yasaya aykırı çalıştırmaya dair açmış oldukları onbinlerce davayı kazanmışlar, ancak Türkiye’de AKP tarafından diktatörlük yasaları devreye sokulmuş olduğu için yargı kararları uygulanmamıştır.”
AKP Bütün Çalışanları Taşeronlaştırmak istiyor
Akkaya, şimdi de AKP iktidarının “taşeron işçilerin sorunlarını çözeceğiz” diyerek kamuda çalışan taşeron işçilerin kazanmış oldukları davaları ortadan kaldırmayı hedeflediği ve bütün çalışanları taşeronlaştırmak istediğine vurgu yaptı.
CHP’nin "taşeron çalışmayı 21. yüzyılın modern köleliği olarak değerlendirdiği ve bu tür çalıştırmayı kaldıracağını" her fırsatta yinelediklerine dikkat çeken Akkaya, “Özellikle kamu kesiminde taşeron işçilerin kadroya alınması yolundaki yaklaşımını da her fırsatta dile getirmektedir. Özellikle Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı bunun maliyetli olduğunu belirterek karşı çıktıkları taşeron çalıştırmanın kaldırılması için kaynak çok açıktır. Yolsuzluk ile talan edilen kamu kaynakları ile değil 700 bin, 2 milyon kişi rahatlıkla on yıllarca kamuda istihdam edilebilir.
Bütçe kısıtları, mali denge gibi sözde gerekçeler ileri sürerek taşeron işçileri kandırıp oy alan; milyonlarca işçiyi açlık sınırına mahkûm ederken kendi kesesini dolduran, hırsızlık, yağma, talan, yolsuzluk ve rüşvet batağını gizlemeye çalışan AKP kaçınılmaz sona yaklaşıyor. 30 Mart seçimleri AKP iktidarından kurtulmak için bir dönüm noktası olacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Akkaya, “Taşeron işçiler mutlaka sandığa gitmeli, yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden, haklarını gasp eden AKP’ye gerekli dersi sandıkta vermelidir.” dedi.
cihan
Kaynak: Editör:
Etiketler: Taşeron, işçilere, Çağrı,
Yorumlar
Haber Yazılımı