GIOEV ile Desert Technologies Arasında Mutabakat Zaptı İmzaladı
Haber
23 Şubat 2024 - Cuma 22:07 Bu haber 3571 kez okundu
 
GIOEV ile Desert Technologies Arasında Mutabakat Zaptı İmzaladı
Elektrikli Araç Haberi
GIOEV ile Desert Technologies Arasında Mutabakat Zaptı İmzaladı

DBE Holding'in iştiraki GIO Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Anonim Şirketi (GIOEV); Desert Technologies ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla düzenlenen ‘Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda, mutabakat zaptı imzaladı. İmzalanan anlaşmaya göre iki şirket; Orta Doğu, Avrupa ve Afrika bölgelerinde elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik altyapı, inşaat, işletme, yazılım, pazarlama faaliyetleri ve istasyonların enerji yönetimi de dahil olmak üzere elektrikli araç şarj ağlarının genişletilmesi ve işletilmesi konularında iş birliği yapacak.

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve yenilenebilir enerji üretim ve yönetim teknolojileri konusunda uzmanlaşmış iştirakleri bulunan DBE Holding'in iştiraki GIOEV; Desert Technologies ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla düzenlenen ‘Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda, mutabakat zaptı imzaladı. DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar ile Desert Technologies CEO’su Khaled Sharbatly arasında imzalanan anlaşmayla birlikte taraflar; Orta Doğu, Avrupa ve Afrika bölgelerinde elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik altyapı, inşaat, işletme, yazılım, pazarlama faaliyetleri ve istasyonların enerji yönetimi de dahil olmak üzere elektrikli araç şarj ağlarının genişletilmesi ve işletilmesi konularında iş birliği yapacak. Orta Doğu, Afrika ve gelişmekte olan Asya ülkelerinin pazarlarında önemli bir oyuncu olan Desert Technologies; akıllı altyapı yatırımlarında uzmanlaşmış, yenilenebilir enerji, dijital enerji, şebekeden bağımsız (off-grid) enerji, teknoloji ve mobilite sınırlarını geliştiren ve bu alanlarda girişimlerde bulunan Suudi Arabistan merkezli bir firmadır. Desert Technologies stratejik ortak girişimi Capton Energy aracılığıyla Siemens Finansal Hizmetler ile birlikte geliştirme projelerine yatırım yapıyor ve Orta Doğu'daki ilk ESG Fonu’nu kurmayı hedefliyor.

 HEDEF YÜKSEK KATMA DEĞER

İmzalanan mutabakat zaptı ile önemli bir adım daha attıklarını ifade eden DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar; küresel bir şirket olma vizyonuyla hareket ettiklerinin altını çizdi. Mehmet Taha Pınar, “Geçtiğimiz dönemde, Dubai’de Siemens ile Orta Doğu'daki potansiyel sürdürülebilirlik projeleri için mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) işleriyle ilgili bir mutabakat zaptı imzalamıştık. Bugün de önemli bir anlaşmanın altına imza atmış olduk. Desert Technologies CEO’su Khaled Sharbatly, Desert Technologies ve Siemens Financial Services’in hayata geçirdiği Capton Energy’nin de CEO’su. 500 milyon dolarlık bütçeye sahip Capton Energy; toplumu, sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için tüm çalışmalarını güneş enerjisiyle ilgili altyapı yatırımları sunmaya adamış bir proje geliştirme ve finansman platformu. Geleceğe hazırlıklı olmak için çalışan bir holding olarak ‘yenilikçi’ işlere imza atmaya devam edeceğiz. Enerji üretim ve yönetim teknolojileri geliştirmek ve tüm kullanıcılara yüksek katma değerli modeller sunmak için çıktığımız bu yolda, yeni nesil yenilenebilir enerji alanında öncü olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: gioev, enerji, elektrikli araç
Yorumlar
Haber Yazılımı