Zafer Demircan EPİAŞ'ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu
Haber
20 Nisan 2024 - Cumartesi 13:37 Bu haber 3542 kez okundu
 
Zafer Demircan EPİAŞ'ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu
ENERJİ Haberi
Zafer Demircan EPİAŞ'ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ)’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan oldu.

EPİAŞ'ın 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı,  19 Nisan'da Şirketin Maslak'ta bulunan merkez binasında gerçekleştirildi.

Genel Kurulda, 2023 yılı faaliyetlerine ilişkin Genel Kurula bilgilendirme sunumu yapılması, Yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunun, denetçi raporunun ve finansal tabloların görüşülmesi ve onaya sunulması, 2023 yılı içinde istifa nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine yapılan atamanın onaya sunulması, 2023 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerinin ibrası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından onaylanan Şirket Esas Sözleşmesinin 4 üncü ve 6 ıncı maddelerinin tadilinin görüşülmesi ve onaya sunulması ve. Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı kâr dağıtımı konusundaki önerisinin görüşülmesi ve onaya sunulmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanının seçimi seçimine geçildi.

Yapılan seçim sonucunda EPİAŞ’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan oldu.

Demircan, 1969 yılında Gölcük'te doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kocaeli'nde tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ni başarı ile bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde Yüksek Lisans programına başladı. 1996 yılında Doktora programına kabul edildi ve 2001 yılında Doktora programını derece ile bitirdi. 1993-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları kapsamında İngiltere'de UMIST ve EXETER Üniversitelerinde çalışmalar yaptı. Yine bu süre içerisinde değişik sanayi projelerinde, proje yöneticisi ve danışmanlık faaliyetlerini yürüttü.

2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda göreve başladı. Enerji Uzmanı, Grup Başkanı olarak görev yapan Zafer DEMİRCAN, 2008-2012 yılları arasında Tarifeler Daire Başkanı olarak görevine devam etti. 2012-2017 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, Enerji İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı görevine vekaleten görevlendirildi. 2019 yılında Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı olarak atandı.

Bilimsel dergilerde birçok bilimsel yayını ve çalışmaları yayımlandı. Hacettepe Üniversitesi'nde yarı zamanlı misafir öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etti. Evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

22 Haziran 2023 tarihinde, 2023/308 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı “Bakan Yardımcılığı” görevine atandı.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: epiaş, zafer demircan
Yorumlar
Haber Yazılımı