KKTC ile Güney Kıbrıs Elektrik Hatları Birleştirildi
Haber
05 Ocak 2016 - Salı 20:44 Bu haber 3146 kez okundu
 
KKTC ile Güney Kıbrıs Elektrik Hatları Birleştirildi
- Haberi
KKTC ile Güney Kıbrıs Elektrik Hatları Birleştirildi

Enerjimagazin-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC ile Güney Kıbrıs elektrik şebekeleri, KKTC’deki elektrik üretim santralinin arızalanması nedeniyle iki noktadan acilen birleştirildi. KKTC Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Kıbrıs’ın her iki kesimindeki elektrik şebekesinin Lefkoşa’nın Atalasa bölgesinde ve Güneşköy’de kurulan iki bağlantıyla birleştirildiğini duyurdu. KIB-TEK Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, önceden hazır hale getirilmiş iki elektrik şebekesinin bağlantısı, 2016 yılının ilk günü KIB-TEK ve Güney Kıbrıs Elektrik idaresi yetkililerinin görüşmelerinin ardından acil olarak gerçekleştirildi. ilk aşamada ihtiyaç anında duruma göre 20-30 MW elektriğin şebekeler arası geçişi mümkün hale getirildi. Kalıcı Bağlantı Aşamasına Gelinmedi Konuya ilişkin açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ise “Bir elektrik arzı noksanlığı ortaya çıkabilecek öngörüsüyle Güney Kıbrıs’tan, karşılığını ödemek suretiyle, elektrik talebinde bulunuldu. Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde güven yaratmak amacıyla başlatılan elektrik şebekelerinin birleştirilmesi çalışmalarının kalıcı bağlantı aşamasına gelmedi” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde güven yaratmak amacıyla başlatılan elektrik şebekelerinin birleştirilmesi çalışmalarının kalıcı bağlantı aşamasına gelmediğini söyledi.
Barış Burcu, TAK muhabirinin, KKTC Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ile Güney Kıbrıs Elektrik idaresi’nin önceki gece acil olarak gerçekleştirdiği bağlantıya ilişkin sorulara verdiği yanıtında, Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında şebekelerin birleştirilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, “Gelinen aşama henüz kalıcı bağlantı yapılmaya elverişli değil fakat herhangi bir acil durumda geçici bağlantı yapılması mümkündür. Yapılan da budur” dedi.
Kıb-Tek’in buhar kazanlarından bir tanesinin revizyon bakımındayken, diğerinde arıza olduğunu kaydeden Barış Burcu, bir elektrik arzı noksanlığı ortaya çıkabilecek öngörüsüyle kurumun Güney Kıbrıs’tan, karşılığını ödemek suretiyle elektrik talebinde bulunduğunu söyledi.
Burcu, “Kıb-Tek yetkililerinden alınan bilgiye göre, bizim taraftaki arıza giderildi. ihtiyaten bağlantı belli bir süre devam ettirildikten sonra işlem tamamlanmış olacak. Bağlantı kesilecek” dedi.
Barış Burcu, her iki şebekenin sürekli birleşimi için henüz çalışmaların tamamlanmadığını, kalıcı bağlantı aşamasına gelmediğini belirtti. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: KKTC, ile, Güney, Kıbrıs, Elektrik, Hatları, Birleştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı