Kıvanç Zaimler ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçildi
Haber
17 Mart 2021 - Çarşamba 22:36 Bu haber 2927 kez okundu
 
Kıvanç Zaimler ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçildi
- Haberi
Kıvanç Zaimler ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Seçildi

Enerjimagazin- Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
Türkiye'de faaliyet gösteren Elektrik Dağıtım şirketlerinin çatı örgütü olan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER), 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Ankara'da gerçekleştirilen Genel Kurula, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Elektrik iletim A.Ş (TEiAŞ) Genel Müdürü Orhan Kaldırım ile elektrik dağıtım sektörünün temsilcileri katıldı. Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Serhat Çeçen, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Kıvanç Zaimler'e devretti. Zaimler 2021-2024 yılları arasında, üç yıl süre ile ELDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Batuhan Özdemir ve Barış Erdeniz  üstlenecek.
Genel Kurul sonrası açıklamada bulunan ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, "Elektrik Dağıtım sektöründe sürdürülebilir,  kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti verme misyonumuzu  devam ettireceğiz. Yeni dönemde yatırımlarımız ile tüketici odaklı  çalışmalara imza atacağız." ifadelerini kullandı.
Kıvanç Zaimler Kimdir?
Kıvanç Zaimler istanbul Erkek Lisesi ve istanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde öğrenim gördükten sonra  kariyerine 1992 yılında başladı.
Ticaret Direktörü olarak 2008 Enerjisa'ya katılan Zaimler, 2013  yılına kadar Enerjisa'nın Doğal Gaz iş kolunun koordinasyonunu  üstlendi. 2013-2015 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel
Müdürü olarak görev aldı. Bu görevinde 14 ili kapsayan 3 dağıtım  bölgesinde, 9 milyon müşteri ve 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını  üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanma ve entegrasyon sürecini  yönetti. Ağustos 2015 - Mart 2016 tarihlerinde Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde Enerjisa'nın serbest piyasaya  hazırlık sürecinde tüketici odaklı yeni marka konumlandırma  çalışmalarını yürüttü. Ardından Türkiye'nin özel sektör tarafından  yapılan en büyük halka arz süreci olan Enerjisa Enerji'nin halka  arzını başarıyla yönetti. Temmuz 2018 tarihinden itibaren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olarak görev yaptı. www.enerjimagazin.com olarak ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Kıvanç Zaimler ile yeni Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar dileriz.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Kıvanç, Zaimler, ELDER, Yönetim, Kurulu, Başkanlığına, Seçildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı