Etem Çeker Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Görevine Getirildi
Haber
18 Eylül 2023 - Pazartesi 17:34 Bu haber 9870 kez okundu
 
Etem Çeker Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Görevine Getirildi
GÜNDEM Haberi
Etem Çeker Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Görevine Getirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Av.Etem Çeker getirildi. 

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman Önel, Cumhurbaşkanı Kararı ile görevinden alınmıştı. www.enerjimagazin.com'un enerji kulislerinden edindiği bilgiye göre Önel'den boşalan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine, EÜAŞ'ın başarılı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av.Etem Çeker getirildi. Çeker, bugün itibariyle görevi Önel’den teslim aldı.

1973 Çorum doğumlu olan Çeker, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Kılıçkaya Alparslan Varol (KAV Hukuk Bürosu)'nda Serbes Avukat olarak kariyerine başlayan Çeker, 2000-2010 yılları arasında Çorum'da sebest Avukat olarak görev yaptı. Çeker, 2010 yılında Çalık Holding bünyesinde bulunan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (YEDAŞ) transfer oldu. Çeker, YEDAŞ'ta 2016 yılına kadar Baş Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu.

2016 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında göreve başlayan Çeker, 2016-2018 yılları arasında Bakanlık, Bakanlık Bağlı ve İlgili Kuruluşlarının mevzuat hazırlama çalışmaları, Nükleer Enerji Kanunu Tasarısı Taslak Çalışmaları, Nükleer Enerji Alanında Hukuki Sorumluluk Hakkında Kanun Tasarısı Taslak çalışmaları, YEKA Mevzuatının Hazırlanması, YEKA İhale Süreçlerinin Hazırlanması (Teknik, İdari Şartname ve Sözleşmelerin Hazırlanması) çalışmaları ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Bakanlık Bağlı ve İlgili Kuruluşlarının tüm hukuki süreçlerinin takibi gibi konularda önemli rol oynadı.

2018-2019 yılları arasında BOTAŞ International Limited (BIL) Hukuk Müdürlüğünde görev yapan Çeker, 2019 yılında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine getirildi.

2019 yılında Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Çeker,  23 Nisan 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile EÜAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanmıştı.

www.enerjimagazin.com ailesi olarak, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanan  Etem Çeker'e yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.

Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: etem çeker, eüaş, enerji, hukuk
Yorumlar
Haber Yazılımı