E.ON Çalışanları Hatay'da İlkokul İnşaatını Finanse Ediyor
Haber
18 Eylül 2023 - Pazartesi 12:00 Bu haber 7697 kez okundu
 
E.ON Çalışanları Hatay'da İlkokul İnşaatını Finanse Ediyor
ELEKTRİK Haberi
E.ON Çalışanları Hatay'da İlkokul İnşaatını Finanse Ediyor

Essen merkezli enerji şirketi E.ON ve çalışanları, ülkemizde 6 Şubat 2023'te yaşanan yıkıcı depremde büyük hasar gören Hatay'da bir ilkokulun inşaatını finanse ediyor.

Şirket, depremin hemen ardından grup genelinde çok sayıda çalışanının katıldığı bir bağış kampanyası başlattı. İlkokul çağındaki 240 çocuğun eğitim göreceği, 8 dersliğin yer aldığı yeni okul binası, 2024 yılı başında tamamlanacak. Ayrıca sportif faaliyetlere yönelik tesisler ve okul bahçesi de oluşturulacak. 1,1 milyon avroyu aşan bağış miktarının nasıl kullanılacağına ise E.ON'un da ortakları arasında olduğu EnerjiSA çalışanları karar verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan E.ON SE yönetim kurulu üyesi Victoria Ossadnik, “Felaketin devasa boyutu birçok müşterimizi, meslektaşımızı ve ailelerini büyük ölçüde etkiledi. Bu hepimizi çok etkiledi. Yeni okul binasıyla birlikte çocukların düzenli ders almasını sağlayarak ailelere de destek olmak istiyoruz” dedi.

EnerjiSA CEO'su Murat Pınar ise şu ifadeleri kullandı: “Yardımlarından dolayı E.ON ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Hatay'da ve yıkılan diğer yerlerdeki aileler için çocuklarının yeniden okula gidebilmesi son derece önemli. Bu olağanüstü proje, büyük bir karşılıklı güvene dayanıyor ve şirketler arasındaki bağı derinleştiriyor.”

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: eon, deprem, hatay, enerjisa
Yorumlar
Haber Yazılımı