Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim Rekoru Kırdı
Haber
27 Ekim 2021 - Çarşamba 21:04 Bu haber 14598 kez okundu
 
Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim Rekoru Kırdı
ELEKTRİK Haberi
Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim Rekoru Kırdı

Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, Eylül 2020 – Eylül 2021 döneminde yüzde 99,6 üzerinde reliability (güvenilirlik) ile 9.528.765.000 kWh elektrik üreterek yeni bir rekora imza attı. Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, "Bir bilgiyi düzeltelim, kendi rekorumuzu değil, dünya rekorunu kırdık ve tescillendik." dedi.

Yaklaşık 25 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana tüm bakımları ve işletmesi EÜAŞ personeli tarafından gerçekleştirilen Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, ağır pandemi koşulları ve küresel ısınmanın getirdiği olağan dışı sıcaklık etkilerine rağmen; 3 adet 239 MW gücünde gaz türbininin “Türbin Bakımı” nı da yaparak; Eylül 2020 – Eylül 2021 döneminde yüzde 99,6 üzerinde reliability(güvenilirlik) ile 9.528.765.000 kWh elektrik üreterek yeni bir rekora imza attı.

Mitsubishi marka 4 adet gaz türbini ve 2 adet buhar türbininden oluşan santralimizda bu süreçte ST-10 ünitesi 8664 saat ve GT-21 ünitesi 8264 saat yıllık çalışma sürelerine ulaşarak tüm dünyada enerji darboğazı yaşanan bu zor dönemde ülkemiz enterkonnekte sistemi ve ekonomisine büyük katkı sağladı.

Bu işletme başarısı santralin ana ekipman üreticisi olan Mitsubishi firması tarafından da sertifikalandırıldı.

Alagöz: Dünya Rekoru Kırdık

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, bunun bir dünya rekoru olduğunu belirterek "Bir bilgiyi düzeltelim, kendi rekorumuzu değil, dünya rekorunu kırdık ve tescillendik. Bursa doğal gaz santral ekibimi ve doğal gaz daire başkanlığımı bu benzersiz başarıları için tebrik ederim. Ülkemize adanmış bir ekiple yola devam." dedi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: eüaş, bursa doğalgaz çevrim santrali, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı