Astor Enerji Siemens'ten Elektrikli Araç Hızlı Şarj Cihazı Alacak
Haber
18 Ekim 2023 - Çarşamba 18:54 Bu haber 1735 kez okundu
 
Astor Enerji Siemens'ten Elektrikli Araç Hızlı Şarj Cihazı Alacak
- Haberi
Astor Enerji Siemens'ten Elektrikli Araç Hızlı Şarj Cihazı Alacak

Astor Enerji, Siemens'e SICHARGE D elektrikli araç (EV) hızlı şarj cihazları için bugüne kadar küresel çapta verilen en büyük tek siparişlerden birini verdi.

Astor Enerji tarafından Türkiye genelinde şarj istasyonları kurma planlarını gerçekleştirmek üzere Siemens'e toplam 200 adet elektrikli araç hızlı şarj cihazı ve dijital hizmetlerden oluşan sipariş verildi.

Astor, ülke genelindeki otoyollar boyunca her 200 kilometrede bir ve bazı alışveriş merkezlerinde şarj cihazları kurmayı planlıyor. Yıl sonuna kadar en az 150 şarj cihazının faaliyete geçmesi ve kalan şarj cihazlarının Şubat 2024'e kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel şunları söyledi: "Ülkemizdeki elektrikli araç sayısının 10 yıl içinde 2,5 milyona ulaşması bekleniyor. Elektrikli araç dönüşümü ile birlikte altyapının oluşturulması da büyük önem taşıyor. Astor Charge markamızla Türkiye'nin elektrikli araç şarj istasyonu altyapısını geliştirmek için önemli bir adım attık. Özellikle hızlı şarj dediğimiz DC şarj istasyonlarının kurulumu için elektrik kurulu gücünde artış gerekiyor. Astor Enerji olarak köklü deneyimimiz ve uzmanlığımızla bu gücü artırabilecek kapasiteye sahibiz. Siemens Türkiye ile yaptığımız iş birliği elektrikli araç sahiplerine güvenli, hızlı ve kolay şarj imkanı sunacak. Ayrıca bu anlaşma ülkemizin enerji verimliliği ve çevre dostu teknolojiler alanındaki hedeflerine de katkı sağlayacak."

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: astor, siemens, Elektrikli Araç Hızlı Şarj Cihazı
Yorumlar
Haber Yazılımı