Temiz Enerji Teknolojileri Ulusal Çalıştayı Ankara'da Gerçekleşti
Haber
23 Kasım 2023 - Perşembe 20:18 Bu haber 7607 kez okundu
 
Temiz Enerji Teknolojileri Ulusal Çalıştayı Ankara'da Gerçekleşti
ENERJİ Haberi
Temiz Enerji Teknolojileri Ulusal Çalıştayı Ankara'da Gerçekleşti

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasi Ankara Şubesi (EMO) tarafından OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Ostim Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve OSTİM Teknik Üniversitesi iş birliğinde Temiz Enerji Teknolojileri Ulusal Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştayın açılışında konuşan OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN, temiz enerji teknolojilerinin yerli imkanlarla geliştirilebileceğine dikkat çekti. Tuz reaktörleri konusundaki çalışmaları hatırlatan Aydın şunları söyledi: “İş birliği ve güç birliği yapılarak bunun yapılabileceğine yürekten inanıyorum. Kaynak sorunu da görmüyorum. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) var, 350’den fazla OSB var. Türkiye’de enerjinin yüzde 50’ye yakınını OSB’ler kullanıyor. Bunların oluşturduğu üst kurulda birtakım ihtiyaçlarımızın ortak karşılanmasına yönelik projeler üretiyoruz.  OSBÜK’ün odağında OSB’leri bu işin muhatabı alarak bunun hayata geçebileceğine inanıyorum. OSTİM olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu her zaman belirtiyorum.”
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, fosil kaynaklardaki dışa bağımlılığa dikkat çekerek, enerji teknolojilerinde de dışa bağımlılığa vurgu yaptı. Balıkçı, şu görüşleri aktardı: “TENMAK, sorumlu olduğu alanlarla ilgili teknoloji gelişiminin önünü a.mak ve bunlarla alakalı faaliyetleri yürütürken bu faaliyetleri de desteklemekte. Çalıştayın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seref Sagiroglu, çalıştaya desteği ve ev sahipliğinden dolayı OSTİM’e teşekkür etti. 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: emo, ostim, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı