SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi 11 Aralık'ta Gerçekleşecek
Haber
04 Aralık 2023 - Pazartesi 17:14 Bu haber 5792 kez okundu
 
SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi 11 Aralık'ta Gerçekleşecek
YENİLENEBİLİR Haberi
SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi 11 Aralık'ta Gerçekleşecek

SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi bu yıl 6'ncı kez 11 Aralık 2023 tarihinde güneş enerjisinin en kapsamlı ve en dinamik etkinliklerinden biri olarak İstanbul Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecek. Kongre’de fiziksel olarak 500+ değerli katılımcı yer alacak. Etkinliğe katılım bu yıl da ücretsiz olacak.

1996 senesinden beri Türkiye’nin güneş enerjisi pazarının en büyük dijital sivil toplum platformu olarak faaliyet gösteren SolarVizyon, bu süreçte yapılması gerekenlerin tümünü her açıdan farklı konu başlıkları altında topladı.

İKLİM KRİZİNE VE ENERJİ FATURALARINA “DUR” DEMEK İÇİN ÇARE GÜNEŞ’TE!

SolarVizyon Kurucusu Ateş Uğurel, “Solarvizyon Güneş Enerjisi Kongresi’ne güneşten elektrik üretmek isteyen tüm yatırımcılar, elektrikli ulaşım ve enerji depolama sektörü oyuncuları ile enerji sektörünün hızlı dönüşümündeki tehditleri-fırsatları, yeni iş modellerini yakından tanımak isteyen kurumların üst düzey temsilcileri katılacak. Bir başka önemli gelişme de artık güneş enerjisine elektrikli ulaşım ve enerji depolama sektörlerinin de entegre olması. Dolayısı ile bu iki önemli konu başlığı da gündemimizde olacak. Ağırlıklı olarak bu temalar kapsamında yaparak sorunlara çözüm üretmek, güneş enerjisini tabana yaymak için yapılması gerekenleri değerli uzman konuşmacılarımızla tartışacağız. Güneş enerjisi şu anda hem elektrik fatura maliyetlerini düşürmek hem de iklim krizine dur demek için en önemli araçlarımızdan biri. Son bir senede gerçekleşen düşüş ile birlikte artık güneş panelleri de rekor ucuz fiyatlara geldi. Aynı zamanda sınırda karbon düzenleme mekanizmalarının da gündemin önemli bir maddesi haline geldiği şu günlerde, Türkiye'nin ihracatçıları da ek vergilerden kurtulmak için yüzünü güneşe dönecek. Bu sebeple bu etkinliğimize özellikle sanayicilerimiz başta olmak üzere, kendi elektriğini kendi üretmek isteyen kurumsal ve bireysel elektrik tüketicilerini çağırıyoruz” diye konuştu.
“GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDE OYUN DAHA YENİ BAŞLIYOR”
Dünyada güneş enerjisi santrali (GES) kurulu gücünün ilk defa 2022 yazında 1 TW değerine ulaştığına dikkat çeken Ateş Uğurel, “2025 senesinin sonunda ise 2 TW değerine ulaşacağız. Dünyada artık her yeni kurulan elektrik üretim santrallerinin önemli bölümünü güneş santralleri oluşturuyor. Amerika ve Avrupa’nın son senelerde çıkardığı büyük teşvik mevzuatları ile güneşe olan talebin 2-3 kat artacağı öngörülüyor. Ülkemizde de GES kurulu gücü Kasım 2023’te 11 GW değerine ulaştı. 2035 hedefimiz ise tam 53 GW. Bu hedefe ulaşmak için çok farklı segmentler içinde artan bir tempoda yeni santral kurulumlarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Güneş enerjisi sektöründe oyun yeni başlıyor bile diyebiliriz. “SolarVizyon” olarak güneş enerjisi sektöründeki problemleri anlamak, paylaşmak ve çözmek için çalışıyoruz. En temel amacımız güneş enerjisini tabana yayarak, her bir vatandaşın bir güneş enerjisi yatırımcısı olarak, ucuz ve temiz elektrik üretmesini sağlamak. Günümüzde bu aynı zamanda tüm şahıs ve kurumlar için bir anayasal hak olmalı.” dedi.

Fuaye alanında etkinlik sponsorlarının kendilerini tanıtabilecekleri networking alanı olacak ve sponsorlarımız bu alanlara örümcek stantlar yerleştirebilecek. Katılımcılar ve şirketler arasında ikili görüşmeler yapılma imkânı sunulacak. Enerji sektöründen ve kamudan önemli temsilciler moderatör ve konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: SolarVizyon, Güneş Enerjisi Kongresi, ges,
Yorumlar
Haber Yazılımı