Kadri Samsunlu Ahlatcı Holding CEO Görevine Atandı
Haber
07 Ocak 2024 - Pazar 21:51 Bu haber 4434 kez okundu
 
Kadri Samsunlu Ahlatcı Holding CEO Görevine Atandı
GÜNDEM Haberi
Kadri Samsunlu Ahlatcı Holding CEO Görevine Atandı

Ahlatcı Holding CEO görevine İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu atandı. Samsunlu CEO görevi yanı sıra, Ahlatcı Holding grup şirketlerinin yönetim kurullarında üye olarak yer alacak. Samsunlu görevine Şubat ayında başlayacak.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sansunlu "Çalışmadan geçirdiğim son 3 ay mutlu olduğum bir dönem oldu. Bu dönemin sonuna geliyorum ve Ahlatcı Holding'e 1 Şubat itibariyle CEO olarak katılacağım. Ahlatcı 40 yıldır sürekli büyüyen, yeni iş kollarına doğru yatırımlar yapan, Türkiye’nin büyümesine ve ihracatına çok önemli katkılar sağlayan memleketim Çorum’dan çıkmış büyük bir başarı hikayesidir. Başarı hikayesini yazan Ahlatcı kurucusu ve Başkanımız Ahmet Bey kendini işine adamış, iş ve aş yaratmaya sevdalı, bir çok başarıya imza atmış, ödüller kazanmış bir iş adamı, yatırımcı ve müteşebbis. Başarmak tutkumuz. Başkanımız Ahmet Bey’in koyduğu hedeflere inanıyorum ve Ahlatcı’yı 10 yılda Türkiye’nin en büyük 5 grubundan biri yapmak istiyoruz. 5000+ üyeli Ahlatcı ailesi olarak adanmışlık ve azimle çok çalışarak hedefe ulaşacağımıza eminim. Yolumuz açık olsun." ifadelerini kullandı.
Kadri Samsunlu Kimdir?
Kadri Samsunlu 1968 Çorum’da doğmuştur. 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış, ABD Missouri Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır.
Eylül 2017’de başlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO görevinin öncesinde, Kadri Samsunlu, 1995-2006 yılları arasında, birçok yatırım şirketinde genel müdür ve icra kurulu üyesi olarak deneyim kazanmıştır. 2006’dan itibaren üç yıl boyunca Romanya ve Türkiye’de yatırım ve kurumsal finans danışmanı olarak görev almıştır. 2008-2017 yılları arasında Akfen Holding bünyesinde Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve holding iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi olarak görevini yürüten Samsunlu, ardından İGA İstanbul Havalimanı CEO olarak atanmıştır.
CEO olarak görev yaptığı süre boyunca, İGA İstanbul Havalimanı, yolcu deneyimi ve operasyonel mükemmellik alanlarında istikrarlı bir gelişme göstermiştir. Liderliğinde, İGA İstanbul Havalimanı, küresel merkezler arasında dayanıklılık alanında bir referans değeri
haline gelmesinin yanı sıra; sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve her koşulda erişilebilirliğe olan bağlılığın bir simgesi olmuştur.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: kadri samsunlu, enerji, elektrik, doğal gaz, ahlatçı
Yorumlar
Haber Yazılımı