Enerjisa Yönetim Kuruluna Attila Kiss Atandı
Haber
02 Mart 2024 - Cumartesi 10:46 Bu haber 5253 kez okundu
 
Enerjisa Yönetim Kuruluna Attila Kiss Atandı
- Haberi
Enerjisa Yönetim Kuruluna Attila Kiss Atandı

Enerjisa Enerji A.Ş'de (ENJSA) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Johan Magnus Moernstam'ın yerine, E.ON Avrupa Enerji Ağları Kıdemli Başkan Yardımcısı Attila Kiss atandı. Attila Kiss aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Enerjisa'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu üyeliğinden 1 Mart 2024 tarihinde istifa etmiş olan Sayın Johan Magnus Moernstam'ın yerine, Sayın Attila Kiss'in 1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ilk genel kurulun onayına sunulmak suretiyle, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir." denildi.

Attila Kiss, E.ON'daki kariyerine 1999 yılında başladı. 2007 ve 2008 yılları arasında CEE Varlık Yönetimi ve Düzenleme Başkanı olarak, 2008-2009 yılları arasında ise E.ON Energie AG'de Macaristan'dan sorumlu Ülke Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılında E.ON Hungária Zrt.'ye Enerji Kontrol ve Optimizasyon Direktörü olarak atandı. Daha sonra 2011-2014 yılları arasında E.ON Ügyfélszolgálati Kft.'de Genel Müdür olarak çalıştı.

Attila Kiss, Temmuz 2018'den Temmuz 2022'ye kadar E.ON Hungária Group'ta Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Kiss, halen Essen merkezli E.ON'da Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: attila kiss, enerjisa enerji, eon
Yorumlar
Haber Yazılımı