Enerji Sektöründe Dev İş Birliği
Haber
26 Ekim 2023 - Perşembe 19:16 Bu haber 6390 kez okundu
 
Enerji Sektöründe Dev İş Birliği
YENİLENEBİLİR Haberi
Enerji Sektöründe Dev İş Birliği

Londra merkezli  IKAR Holdings ve stratejik ortağı uluslararası yatırım grubu WCT, Ülkemizde de fabrikaları bulunan Alman AE Solar şirketi ile enerji sektöründeki çok sayıda ortak iş faaliyetini kapsayan bir anlaşma imzaladı.

AE SOLAR, Avrupa ve Asya'daki üretim tesisleri ile 100'den fazla ülkede kullanılan TIER1 panellerinin üreticisidir. Halihazırda 3200'den fazla başarılı PV kurulumu gerçekleştirmiştir.

Taraflar, Avrupa'da yüksek kaliteli, verimli güneş pilleri üretiminde uzmanlaşmış birkaç fabrikanın birlikte kurulması ve böylece sürdürülebilir enerji çözümlerinin teşvik edilmesi konusunda anlaştılar.

Bununla birlikte ayrıca Avrupa, Orta Doğu ve Güney Amerika'daki güneş enerjisi çiftliklerine odaklanan bir yatırım aracı görevi görecek ortak bir SPV kurma konusunda da mutabakata varıldı.

AE Solar Kurucu CEO'su Dr. Alexander Maier şunları söyledi: “Biz zaten Çin, Türkiye ve Gürcistan'da kendi fabrikaları bulunan başarılı bir güneş paneli üretim grubuyuz. Amacımız, üretim kapasitelerimizi önemli ölçüde artırarak, zaman içerisinde dikey çalışan bir enerji grubu haline gelmektir. Enerji sektöründe büyük bir deneyime ve seçkin bir küresel ağa sahip olan IKAR Holdings ile olan ortaklığımızın yanı sıra WCT grubunun gerekli finansmanı sağlayacak erişime sahip olması, önümüzdeki yıllarda olağanüstü bir büyüme ve ticari başarı elde etmemizi sağlayacaktır” dedi. .

IKAR Holdings Kurucu Başkanı ve CEO'su Mario Diel ise ‘Grubumuz içinde enerji sektörleri, yalnızca ortaklarımızın geçmişi ve deneyimi nedeniyle değil, aynı zamanda enerji sektörünün, özellikle de yenilenebilir sektördeki muazzam potansiyellere sahip olduğuna inandığımız için çok önemli bir rol oynuyor., Dr. Maier ve şirketinin, dikey olarak faaliyet gösteren bir enerji grubunun enerji endüstrisinde değer zinciri oluşturmak için doğru yaklaşım olduğu yönündeki vizyonunu paylaşıyoruz” dedi.

WCT Grup Başkan Yardımcısı Björn Söderberg’de şu sözleri ekledi: “AE Solar, IKAR Holdings ve grubumuz arasındaki işbirliği, enerji dünyasında yeni standartlar belirleyecek. Gelecekteki ortak portföyümüz, küresel ölçekte güneş paneli üretiminden EPC, Ticaret ve Yatırımlara ve güneş parklarına kadar uzanacak”.

Taraflar, daha ilk faaliyet yılında 1 GW kurmayı ve önümüzdeki yıllarda bu kapasiteyi 5 GW'a çıkarmayı hedefliyor.

Önümüzdeki 5 yıl için planlanan yatırım hacmi ise 1 Milyar Euro olarak belirlendi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: ikar holdings, ae solar, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı