BİM'in İlk Arazi Üzeri GES Projesinde Mensis Enerji İmzası
Haber
24 Ocak 2024 - Çarşamba 00:25 Bu haber 5174 kez okundu
 
BİM'in İlk Arazi Üzeri GES Projesinde Mensis Enerji İmzası
YENİLENEBİLİR Haberi
BİM'in İlk Arazi Üzeri GES Projesinde Mensis Enerji İmzası

Yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için 2020 yılından bu yana yenilenebilir enerji yatırımlarına devam eden BİM, Mensis Enerji'nin yapımı üstlendiği ilk arazi üzeri GES projesini Uşak Ulubey’de devreye aldı. BİM daha önce farklı il ve lokasyonlarda 16 depo çatısına GES kurarak bu alanda önemli bir katkı sağladı.

6,45 MW kurulu güce sahip olan Uşak arazi GES’te yapılacak üretim ile BİM’in Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Bilecik’te bulunan 348 mağazası ile Afyonkarahisar’daki deponun enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 11.718 adet güneş paneli kullanılan santralden elde edilecek üretimin 3.800 hanenin yıllık enerji tüketimine denk geldiği belirtildi. Karbon salımında yılda 6.800 ton azalma sağlanırken yıllık toplam ağaç kazanımının da 98.700 adet olacağı vurgulandı.

İlk aşamada 2026 yılına kadar sera gazı yoğunluğunu 2019 yılına kıyasla yüzde 20 azaltmayı hedefleyen BİM’in 17 GES projesinin toplam gücü 26 MW’ a ulaştı. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji ile 13.500’den fazla hanenin yıllık enerji tüketimine denk üretim yapan güneş enerji sistemiyle karbon salımında yıllık 21.983 ton azalma olurken, 377.500 üzerinde ağaç kazanımı sağlanmış olacak.

Mensis Enerji'den konuya ilişkin yapılan açıklamada "Mensis Enerji olarak yapımı üstlendiğimiz Bim uşak GES projesini tamamlayıp BİM’in Sürdürülebilirlilk vizyonuna katkı sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Enerjisi ve güneşi bol günler dileğiyle." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Remzi Ciğerli
Etiketler: bim, ges, mensis enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı