Enerjisa ve Kontrolmatik Arasında İş Birliği

Enerjisa Üretim ile Kontrolmatik Technologies önemli bir iş birliğine imza attı. Bu stratejik ortaklıkla, Enerjisa Üretim’in santral kurma ve işletme tecrübesi ile Kontrolmatik Teknoloji’nin enerji depolama tesisi kurulumundaki uzmanlığı bir araya geldi.

Enerjisa Üretim Genel Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine, Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ile her iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

İmzalanan Mutabakat Sözleşmesi kapsamında; farklı teknolojilerdeki yenilenebilir enerji yatırımları ile sektörün öncüsü olarak konumlanan Enerjisa Üretim, Kontrolmatik Teknoloji’nin iştiraklerinden Progresiva Enerji Yatırımları’nın Tekirdağ’da kuracağı 250 MW’lık Rüzgar Enerji Santrali kurulumu ve işletilmesini sağlarken, 1.000 MWh’lık Enerji Depolama Tesisi projesinde de çözüm ortağı olacak.

Kontrolmatik Teknoloji ise başta 500 MW kapasiteli enerji depolama tesisi olmak üzere Enerjisa Üretim portföyünde yer alan ve gelecekte yer alması muhtemel depolamalı rüzgar santrallerinin elektrifikasyon ve trafo merkezlerinin anahtar teslim kurulumlarında ve Kontrolmatik iştiraklerinden Pomega bu projelerin enerji depolama sistemleri tedariğinde çözüm ortağı olacak.

Yapılacak olan rüzgâr ve batarya yatırımlarının, varlık yönetimi, market operasyonu ve siber güvenlik süreçlerinde ise Senkron Energy’nin sunmuş olduğu dijital çözümler kullanılacak.