YEO Romanya'nın İlk Türk GES Yatırımcısı Oldu
Haber
26 Mayıs 2023 - Cuma 10:59 Bu haber 7541 kez okundu
 
YEO Romanya'nın İlk Türk GES Yatırımcısı Oldu
YENİLENEBİLİR Haberi
YEO Romanya'nın İlk Türk GES Yatırımcısı Oldu

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, Avrupa’daki büyüme hedefine doğru kararlı şekilde ilerliyor. Romanya, İtalya ve Bulgaristan’da lisans geliştirme çalışmalarını sürdüren YEO, sağladığı Avrupa kaynaklı finansmanla Romanya Caracal’da 18,5 MW kapasiteye sahip güneş enerjisi santrali yatırımının inşasına başlayarak, Avrupa merkezli yatırımlarına start vermiş oldu. YEO, temmuz ayında enerji üretimine başlayacak santral ile 165 bin ağaca denk gelecek kadar karbondioksit salımını engelleyecek…

Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde yenilenebilir enerji projeleri geliştiren YEO Teknoloji, Avrupa pazarında büyümeye devam ediyor. YEO, iştiraki Defic Globe ile Romanya’da güneş enerjisi santrali (GES) yatırımına başladı. Romanya’daki ilk Türk güneş enerjisi santrali yatırımı olan proje, 18,5 MW kapasiteyle bu yıl temmuz ayından itibaren elektrik üretmeye başlayacak. Caracal güneş enerjisi santrali, yılda 26.017 GWh enerji üretecek ve 32.300 ton yani 165 bin ağaca denk gelecek kadar karbondioksit salınımını engelleyecek.

1 GW’lık yenilenebilir enerji portföyüne ulaşacak

YEO’nun yüzde 51 ortağı olduğu ve Emsolt Teknoloji ile birlikte kurduğu Defic Globe Avrupa merkezli yenilenebilir enerji projeleri geliştirme ve bunları yatırıma dönüştürme hedefiyle yoluna hız kesmeden devam ediyor. Romanya Caracal projesi bu yatırımların ilki olma niteliğiyle YEO ve Defic Globe için önemli bir mihenk taşı oluyor. YEO, 2030 yılında kadar 1 GW’lık yenilenebilir enerji portföyüne sahip olmayı hedefliyor.

‘Avrupa’da büyüme sözümüzü tutuyoruz’

Odağına dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyonu alarak ‘Bizce mümkün’ mottosuyla, yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm alanlarıında uçtan uca çözümler sunduklarını vurgulayan YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, “YEO Teknoloji olarak farklı bölgelerde sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam ediyoruz. Yatırımcılarımıza verdiğimiz Avrupa’da büyüme ve yatırımcı olma sözümüzü tutuyoruz. Bu hedefin önemli ayaklarından biri olan Romanya yatırımıyla Türk girişimlere öncülük edeceğiz” dedi.

Avrupa kaynaklı finansman sağladı

Koyduğu hedefler doğrultusunda kararlı şekilde ilerleyen, dünyanın farklı coğrafyalarında ofisleri ve iş yapma kabiliyeti olan YEO, söz konusu projenin finansmanını da Avrupa kaynaklı olarak sağlayarak hem global bir oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı hem de yatırımcı kimliğini ortaya çıkardı.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: yeo, yenilenebilir enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı