Fırat EDAŞ Tunceli’de Büyük Bir Yatırıma Daha İmza Attı
Haber
25 Temmuz 2023 - Salı 22:12 Bu haber 6704 kez okundu
 
Fırat EDAŞ Tunceli’de Büyük Bir Yatırıma Daha İmza Attı
ELEKTRİK Haberi
Fırat EDAŞ Tunceli’de Büyük Bir Yatırıma Daha İmza Attı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş(Fırat EDAŞ), zorlu arazi şartlarında da abonelerine kesintisiz enerji sunma hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor. Sorumluluk alanındaki en engebeli alanlardan olan Tunceli’nin Pülümür ilçesinde çalışmalarını devam ettiren ekipler, bölgedeki enerji nakil hattı tesis çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmayla birlikte Tunceli’ye son bir yılda toplam 136 milyon TL yatırım gerçekleştirildi.

Sorumluluk bölgesindeki 4 ilde de sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzını sağlamak adına çalışmalarına devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş (Fırat EDAŞ), Tunceli’nin Pülümür ilçesinde büyük bir yatırıma daha imza attı.

1.600 METRE RAKIMDA KESİNTİSİZ ENERJİ ÇALIŞMASI

Tunceli genelinde son bir yılda 136 milyon TL tutarında yatırım yapan şirket, Pülümür ilçesinin 1.600 metre rakımı aşan, engebeli ve dağlık alanlarında devam eden enerji nakil hattı tesis çalışmasını, Küllü Köke’ye kadar yeniden yapılandırarak bölge halkının kesintisiz enerji ihtiyacı önemli ölçüde karşıladı. Proje ile ilçeye 17.6 milyon TL yatırım gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Pülümür İlçesinde Mutu Kök ile Küllü Kök arasında yaklaşık 25.8 km enerji nakil hattı tesis edilerek, Armağan, Yarbaşı, Süleymanuşağı, Ünveren, Yoncadere, Elmalı ve Kuzulca köylerine kesintisiz enerji verilmesi hedefi ile başlanan proje tamamlandı.

“ZORLU ARAZİ ŞARTLARINA RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Fırat EDAŞ’tan yapılan açıklamada, 17.6 milyon TL bedel ile tamamlanan projenin yanı sıra Tunceli ilinde benzer nitelikte işlerin yapımına devam edileceği belirtildi.

Faaliyetlerine, müşterilerinin talep ve beklentilerini karşılama noktasında yön verdiklerini dile getiren yetkililer “Zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalarımızı abonelerimizin ihtiyaçlarına göre aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz. Kesintisiz enerji odaklı çalışmalarımız ile abonelerimizin şimdi olduğu gibi zorlu kış aylarında da kesintisiz enerjiden faydalanmasını hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: elektrik, tunceli, fırat edaş,
Yorumlar
Haber Yazılımı