21 Bin Enerji Çalışanı Kesintisiz Enerji İçin Sahada
Haber
31 Aralık 2023 - Pazar 14:49 Bu haber 5857 kez okundu
 
21 Bin Enerji Çalışanı Kesintisiz Enerji İçin Sahada
ELEKTRİK Haberi
21 Bin Enerji Çalışanı Kesintisiz Enerji İçin Sahada

Bakan Bayraktar, bugün Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 21 bin enerji çalışanın, vatandaşa kesintisiz enerji ulaştırmak için gece gündüz faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Bakan Bayraktar, yılın son günü İstanbul TEİAŞ Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Türkiye’nin elektrik şebekesinin en önemli merkezlerinden birisi olan işletmede incelemelerde bulunan Bayraktar, yeni yıla girerken “Enerjinin görünmez kahramanları” ile bir araya geldi. Bayraktar'a Bakan Yardımcısı Zafer Demircan ve TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım da eşlik etti.

7/24 görev başındalar

Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Bayraktar, enerji çalışanlarının 7 gün 24 saat esasıyla çalıştıklarına vurgu yaparak,Enerjide görünmez kahramanlarla bir aradayız. Arkadaşlarımız yaz kış demeden, tatil dinlemeden görevlerinin başındalar ve ülkemizin, vatandaşlarımızın kaliteli, kesintisiz, güvenilir şekilde enerjilerini tedarik etmek için gece gündüz gayret gösteriyorlar. Türkiye'nin her yerinde, 81 ilinde yaklaşık 21 bin arkadaş bugün sahada ve bundan sonraki günlerde de sahada olacak. Dolayısıyla biz herhangi bir kesintiye, kısıntıya sebebiyet vermeden, arz güvenliğimizi temin ederek bu faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Destekler devam ediyor

Bakan Bayraktar, yeni yılda vatandaşın artan enerji maliyetlerinden etkilenmemesi için gayret göstereceklerini ifade ederek “Yeni yıla girerken vatandaşlarımızın elektrik maliyetlerinden, doğal gaz maliyetlerinden, enerji maliyetlerinden etkilenmemesi adına desteklerimiz devam ediyor. Herhangi bir fiyat artışı söz konusu olmadı. Hepinizin malumu. İnşallah biz de imkân ve kabiliyetlerimiz çerçevesinde önümüzdeki yıl da elimizden gelen bütün gayreti gösterip vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Her yıl 5 bin megavatlık yenilenebilir kurulu güç

Türkiye’nin elektrik şebeke büyüklüğünde dünyada 6’ncı sırada olduğunu söyleyen Bayraktar, “Geçtiğimiz yıl 106 bin megavatlık bir kurulu güce ulaştık. Yaklaşık 1.5 milyon kilometrelik bir iletim ve dağıtım şebekemiz var. Dolayısıyla bunun yönetilmesi büyük bir gayret istiyor. Önümüzdeki süreçte de elektriğin daha yenilenebilir kaynaklardan sağlanması için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz her yıl 5 bin megavatlık bir yenilenebilir kurulu gücünü yeniden devreye alabilmek.” dedi. 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: elektrik, enerji, teiaş, yılbaşı
Yorumlar
Haber Yazılımı