YEDAŞ Depremzedeler İçin Seferber Oldu
Haber
17 Şubat 2023 - Cuma 20:24 Bu haber 6945 kez okundu
 
YEDAŞ Depremzedeler İçin Seferber Oldu
ELEKTRİK Haberi
YEDAŞ Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardından YEDAŞ, deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet sepetli kamyon, 2 adet kamyon vinç, 17 araç, 38 kişilik teknik ekip gönderdi. 

YEDAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

6 Şubat Pazartesi sabah saatlerinde meydana gelen ve 10 şehrimizi etkisi altına alan deprem felaketi sonrasında hayatını kaybeden, göçük altında yaşam mücadelesi veren ve yakınlarını yitiren tüm vatandaşlarımız için derin bir üzüntü içindeyiz.

YEDAŞ olarak ilk günden itibaren tüm süreçleri yakından takip ediyoruz. Bölgeye giden destek ekibimiz AFAD ve bölgede elektrik dağıtım hizmeti sunan AKEDAŞ ile organize olarak sahadaki sorunları gidermek için çalışmaları sürdürüyor. Sahada elektrik enerji arzını sağlamak için çalışmalar yürütmekte olan ekiplerimiz; toplanma merkezlerini ve sokak aydınlatmalarını kontrol ederek tamamının onarımlarını sağlamaktadırlar.  

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olabilmek adına jeneratörlerin hızlıca ulaştırılması ve aktif hale getirilmesi, bölgedeki çalışmalar için de son derece önem taşımakta olduğunu belirten YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre BİLGİ, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalışıyor ve hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Hepimizin derin bir üzüntü içinde olduğu bu dönemde gördüğümüz yardımlaşma çabaları ve fedakarlıklar, bu felaketin de üstesinden gelebileceğimize dair umutları yeşertiyor. İlk günden beri takipte olduğumuz bölgeye desteklerimiz sürüyor ve sürmeye de devam edecek. Yardımlaşmanın kıymetli olduğunu YEDAŞ ailesi olarak bizler biliyoruz’’ dedi.

İkinci ekibinde bugün yola çıktığınız belirten BİLGİ, "Gece gündüz demeden bu zorlu günlerde tüm yaraları sarana kadar hepimiz seferber olmuş durumdayız. Ekiplerimiz sahada elektrik arıza ve onarım çalışmalarına destek vermeye devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: yedaş, elektrik, enerji, deprem
Yorumlar
Haber Yazılımı