Elazığ'daki Elektrik Kesintisi Sona Erdi
Haber
12 Şubat 2023 - Pazar 21:00 Bu haber 8126 kez okundu
 
Elazığ'daki Elektrik Kesintisi Sona Erdi
ELEKTRİK Haberi
Elazığ'daki Elektrik Kesintisi Sona Erdi

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş(Fırat EDAŞ), BOTAŞ doğal gaz iletim hatlarında meydana gelen büyük hasarların yol açtığı arızalar sebebiyle Elazığ'da yaşanan elektrik kesintisinin sona erdiğini ve tüm bölgenin elektrik sürekliliği sağlandığını duyurdu.

Fırat EDAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olarak gerçekleşen depremlerden kaynaklı, BOTAŞ doğal gaz iletim hatlarında meydana gelen büyük hasarların yol açtığı arızalar sebebiyle ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanan bu elim olay sebebiyle 10 ilde yaklaşık 13 Milyon insan etkilenmiştir. Bölge halkının yaralarını sarma gayreti içerisinde bulunduğu şu günlerde, biz de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 

BOTAŞ doğal gaz iletim hatlarında yaşanan mevcut durum göz önüne alındığında arızalar giderilinceye kadar, yapılan uyarılara istinaden doğal gaz tüketim miktarında azalma olmaması, çok daha uzun süreli gaz tedariği yaşanmaması adına, BOTAŞ’ın planladığı arıza onarım süresinin uzaması sebebiyle şehrin büyük bölümünde elektrik kesintisi uygulanmak zorunda kalınmıştır.

12.02.2023 saat 20:00 itibariyle tüm bölgenin elektrik sürekliliği sağlanmıştır.

Bu zorlu süreçte göstereceğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla…

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: fırat edaş, elektrik, elazığ
Yorumlar
Haber Yazılımı