.jpg)
TANAP'ın Temeli 20 Eylül'de Atılacak

Sokak Aydınlatması ile ilgili Teknolojilere Enerji Bakanlığı Karar Verecek
Haber
|
||
Türkiye'nin Enerji Kurulu Gücü Arttı | ||
- Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Enerjimagazin-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin toplam enerji kurulu gücünün 2014 Ağustos sonu itibarıyla % 11,5 artışla 68.236 MW değerine ulaştığını açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile TPAO sosyal tesislerinde bir araya geldi.Bakan Yıldız, Türkiye’nin 2014 Ağustos ve son bir yıllık kurulu güç verileri hakkında açıklamalarda bulundu.
Yıldız, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2013 yılı Ağustos ayı sonunda 61.151 MW olan Türkiye toplam enerji kurulu gücü 2014 Ağustos sonu itibarıyla % 11,5 artışla 68.236 MW değerine ulaştı.
Santral sayısı ise aynı dönemde % 21 artışla 861’den 1041’e çıktı.
2013 yılı Ağustos ayından bu yana toplam 7084 MW gücünde 180 adet santral devreye alındı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise 731 MW gücünde 14 santral devreye alındı.
Devreye alınan 731 MW’ın yüzde 13’üne denk gelen 95 MW’lık kısmının rüzgar enerjisinden oluşması memnuniyet vericidir. Toplam kurulu güç içinde rüzgar enerjisinin payının % 5’e ulaşması, bu alandaki hedeflerimize emin bir şekilde ilerlediğimizi gösteriyor.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir. |
||
|
||
Etiketler: Türkiye'nin, Enerji, Kurulu, Gücü, Arttı, |
Yorumlar
|
||
|