TANAP'ın Temeli 20 Eylül'de Atılacak
Haber
07 Eylül 2014 - Pazar 23:08 Bu haber 2448 kez okundu
 
TANAP'ın Temeli 20 Eylül'de Atılacak
- Haberi
TANAP'ın Temeli 20 Eylül'de Atılacak

Enerjimagazin- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinin temelinin 20 Eylül'de atılacağını bildirdi. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ikinci resmi yurtdışı ziyaretini gerçekleştirmek amacıyla geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı ilham Aliyev'le bir araya geldi. ikili ve heyetlerarası görüşmelerden sonra yapılan ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, iki ülkenin ortak projelerinden biri olan TANAP'ın temelinin 20 Eylül'de atılacağını söyledi. Erdoğan, Bakü ziyareti çerçevesinde yapılan görüşmelerde Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.
TANAP Temel Atma Töreni 20 Eylül’de
Görüşmelerin önemli gündemlerinden birisinin de TANAP olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan,'' Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek bu enerji hattı, özellikle çok büyük bir öneme haiz. Bu Azerbaycan'ın enerji konusunda gücünü ortaya koyması bakımından çok önemli. Ve bir barış hattı olması açısın da bunu önemli bir yatırım olarak görüyorum. ''dedi. Erdoğan söz konusu projenin uygulaması konusunda sona gelindiğini ve uluslararası katılımla 20 Eylül'de temel atma töreni gerçekleştirileceğini ifade etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşmenin gündem maddeleri arasında, savunma sanayinde işbirliği ve karşılıklı yatırımların arttırılması konuları üzerinde de durulduğunu söyledi. Aliyev ülkesinin Türkiye'de yaklaşık 20 milyar dolara yakın yatırımının söz konusu olduğunu belirterek Azerbaycan'daki uluslararası projeler olan TANAP ve Şahdeniz 2'de Türkiye tarafının ortaklık paylarını arttırmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Aliyev sözlerini '' Türkiye ne kadar güçlü olsa, biz de kendimizi o kadar güçlü hissedeceğiz '' diyerek tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakü temasları sırasında; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik ettiler.
Kaynak: Editör:
Etiketler: TANAP'ın, Temeli, 20, Eylül'de, Atılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı