Fırat EDAŞ Ekiplerine Yangın Tatbikatında Tam Not
Haber
27 Mayıs 2022 - Cuma 18:59 Bu haber 14234 kez okundu
 
Fırat EDAŞ Ekiplerine Yangın Tatbikatında Tam Not
GÜNDEM Haberi
Fırat EDAŞ Ekiplerine Yangın Tatbikatında Tam Not

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) Elazığ İl Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile saha çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı düzenledi. Fırat EDAŞ saha çalışanlarına hem teorik hem de uygulamalı iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi de verildi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) Elazığ İl Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile saha çalışanlarının katıldığı bir yangın tatbikatı düzenledi. Fırat EDAŞ ekiplerine farkındalık ve bilinç kazandırılması amaçlanan tatbikatta, tüm çalışanlar tam not aldı.

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) çalışmaları kapsamında, olası yangın durumlarında çalışanların bilinçli, koordineli ve hızlı bir şekilde davranma kabiliyetlerinin artırılması hedefiyle gerçekleştirilen tatbikatta, Fırat EDAŞ saha ekiplerine yangın anında yapılması gerekenler hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı. Tatbikatta, senaryo gereği hizmet binasında başlayan yangın nedeniyle sirenler çalmaya başlayınca, Fırat EDAŞ saha çalışanları hızlı bir şekilde binayı boşalttı. Bina dışında güvenli toplanma alanına geçen çalışanlar, burada tehlikenin geçmesini bekledi. Tehlikenin geçmesinin ardından itfaiye yetkilileri, benzer bir yangına nasıl müdahale edileceğine ilişkin pratik bilgileri de çalışanlara aktardı.

Fırat EDAŞ yetkilileri, bu gibi uygulama ve tatbikatların çalışanların acil durumlarda yapmaları gerekenlere ilişkin bilgilerini güncel tutmak ve tehlike önleyici tüm tedbirleri kalıcı davranış haline getirmelerini sağlamak açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: fırat edaş, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı