EPiAŞ Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Haber
05 Nisan 2015 - Pazar 13:55 Bu haber 2616 kez okundu
 
EPiAŞ Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
- Haberi
EPiAŞ Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

Enerjimagazin-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Borsası olarak da bilinen Enerji Piyasaları işletme Anonim Şirketi'nin (EPiAŞ) teşkilat yapısı ve çalışma esaslarını belirleyen yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Enerji Piyasaları işletme Anonim Şirketi'nin yapısı ve yürüteceği faaliyetlere ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, 14 Mart 2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 11. maddesine dayanılarak hazırlandı.
Genel kurul, yönetim kurulu, komitelerin görev ve yetkilerinin çerçevesini çizen yönetmelik, genel müdürün nitelikleri, yetkileri ve çalışma yasağı gibi konulara açıklık getiriyor. Hizmet birimleri, direktörler, hukuk müşavirliği gibi birimlerin de tanımları yapılıyor.
Yönetmelikte sır saklamayla ilgili bir hüküm de yer alıyor. Sırla ilgili düzenleme şöyle: “Yönetim kurulu üyeleri piyasa katılımcılarına ilişkin ilgili mevzuatta belirlenen ticari sır niteliğini haiz bilgileri kendi veya başkası lehine veya aleyhine kullanamaz. Şirket çalışanları, sıfat ve görevleri dolayısıyla öğrendikleri şirket ve şirketle ilişkisi olan ortaklık, kurum ve diğer her türlü gerçek ve tüzel kişilere ait sırların gizliliğine uymak ve sırları mevzuatla görevli ve yetkili kılınmış kişi ve mercilerden başkasına herhangi bir suretle açıklamamak, kendilerinin veya üçüncü kişilerin yararına ve zararına kullanmamakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük, çalışanların Şirketteki görevlerinden ayrılmalarından sonra da devam eder.” Yönetmeliğe Ulaşmak için Tıklayınız Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: EPiAŞ, Yönetmeliği, Yürürlüğe, Girdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı