Özelleştirmelerden 4,8 Milyar Dolar Bekleniyor
Haber
05 Nisan 2015 - Pazar 13:55 Bu haber 15966 kez okundu
 
Özelleştirmelerden 4,8 Milyar Dolar Bekleniyor
PETROL Haberi
Özelleştirmelerden 4,8 Milyar Dolar Bekleniyor

Enerjimagazin-Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖiB), özelleştirilmesi tamamlanmış onay ve sözleşmesi imza aşamasındaki projelerden 4 milyar 871,3 milyon dolar gelir bekliyor. ÖiB'nin internet sitesinde yer alan 2015 yılına ilişkin 'Satış/Devir işlemi Tamamlanan' özelleştirme uygulamaları verilerinden derlenen bilgilere göre, yılın ilk 3 ayında 587,6 milyon dolar özelleştirme geliri elde etti. Gelirin “543 milyon doları Derince Limanı satışından sağlanırken, 632.865 doları ise Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ)” a ait taşınmazların satışından sağlandı.
ÖiB, aralarında “EÜAŞ - Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke, Zeyne Akarsu Santralleri, EÜAŞ - Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLi taşınmazları ile SEAŞ - Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının” da bulunduğu özelleştirilmesi tamamlanmış onay ve sözleşmesi imza aşamasındaki projelerden 4 milyar 871,3 milyon dolar gelir beklediğini bildirdi.
Onay aşamasında olan kuruluşlardan beklenen gelir ise 225,1 milyon dolar olarak açıklandı. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Özelleştirmelerden, 4,8, Milyar, Dolar, Bekleniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı