Enerji Projeleri İçin 3 Milyon 144 Bin Euroluk Hibe Sağlanacak
Haber
20 Nisan 2024 - Cumartesi 11:06 Bu haber 1558 kez okundu
 
Enerji Projeleri İçin 3 Milyon 144 Bin Euroluk Hibe Sağlanacak
ENERJİ Haberi
Enerji Projeleri İçin 3 Milyon 144 Bin Euroluk Hibe Sağlanacak

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Enerji Sektörü Programı Faz III Projesi Anlaşma Mektubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Proje, “Hane halkının enerji verimliliği konusunda farkındalık düzeylerinin arttırılması ve ölçülmesi, TEİAŞ'ın Ar-Ge uygulamaları, iletim ve üretim planlama faaliyetleri gibi planlama ile ilgili faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, EPDK'nın Türkiye doğalgaz piyasasında şeffaflık ve rekabete ilişkin mevzuatı uygulama kapasitesinin artırılması ve BOTAŞ tarafından verimli ve düşük karbonlu enerji tüketim teknolojilerinin kullanımının artırılmasını” amaçlıyor.

Projede 3 Milyon 144 Bin Euroluk Hibe Kullanılacak

3 milyon 144 bin euro hibe kullanılacak proje kapsamında, BOTAŞ'ın LNG terminaline kurulacak Parlama Gazı Geri Kazanım (FGR) Sistemi için fizibilite çalışması, detay mühendislik çalışmaları ve teknik şartnamelerin tasarımı yapılacak.

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) için kapasite geliştirme çalışmaları, talep tarafı yönetim potansiyeli araştırılacak, bilinçlendirme ve davranış değişikliği ölçülecek.

TEİAŞ'ın Ar-Ge uygulamaları, güneş enerjisi santrallerinin şebekeye entegrasyon kapasitesi başta olmak üzere; iletim planlama, üretim planlama ve kıyaslama kapasitesinin iyileştirilmesi faaliyetleri gerçekleştirilecek.

EPDK’nın Türkiye doğal gaz piyasasında şeffaflık, rekabet ve piyasa işlemlerine ilişkin mevzuat taslağının incelenmesi/hazırlanmasına yönelik eğitimleri ve çalışma ziyaretleri ile daha iyi şeffaflık ve likidite sağlamak için piyasada yapılacak iyileştirmeler için bir yol haritası hazırlanacak.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: botaş, enerji, teiaş, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı