Cemevlerinin Elektrik Faturaları Kültür Bakanlığı Tarafından Ödenecek
Haber
20 Nisan 2024 - Cumartesi 13:28 Bu haber 1273 kez okundu
 
Cemevlerinin Elektrik Faturaları Kültür Bakanlığı Tarafından Ödenecek
ELEKTRİK Haberi
Cemevlerinin Elektrik Faturaları Kültür Bakanlığı Tarafından Ödenecek

Alevilerin ve Bektaşilerin cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan cemevlerinin aydınlatma giderini Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeyecek.

Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlendiği "Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.

Buna göre Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenebilmesi için Cemevinin, bulunduğu ildeki il kültür ve turizm müdürlüğüne aydınlatma giderlerinin ödenmesi için yazılı talepte bulunması gerekiyor.

Cemevleri, aydınlatma faturalarını son ödeme tarihinden en az yedi gün öncesi her ay düzenli olarak il müdürlüğüne teslim edecek. İl müdürlüğü teslim edilen faturaları son ödeme tarihlerini dikkate alarak, fatura tutarı karşılığı ödeneğin gönderilmesini Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına bildirecek.

Bakanlık bütçesinden karşılanacak olan aydınlatmaya ilişkin fatura tutarı; aktif enerji bedeli, dağıtım bedeli ve çift terimli tarife uygulanıyorsa güç bedeli ile bu bedellere uygulanan vergi, fon, pay gibi diğer yasal bedellerin toplamıyla sınırlı tutulacak.

Abonenin, aboneliğin değişikliği veya sona ermesi durumunu yedi iş günü içinde il müdürlüğüne bildirmesi zorunlu.

Ödeme yapılmayacak haller

Cemevi dışında kaldığı tespit edilen, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık bütçesinden ödenmeyecek ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü bedel abone tarafından ödenecek. Bu bedellerden Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı sorumlu tutulamayacak.

 

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: cemevi, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı