TEİAŞ 101 Tekniker ve Teknisyen Alacak
Haber
09 Ağustos 2021 - Pazartesi 22:30 Bu haber 122127 kez okundu
 
TEİAŞ 101 Tekniker ve Teknisyen Alacak
GÜNDEM Haberi
TEİAŞ 101 Tekniker ve Teknisyen Alacak

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında çalıştırmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi sürekli işçi statüsünde 31'i Elektrik Teknikeri, 4'ü Elektronik Teknisyeni ve 66'sı Elektrik Teknisyeni olmak üzere toplam 101 personel alımı yapacak.

İşgücü talebine başvurmak isteyenlerin Türkiye İş Kurumu’nun web sayfasında 16 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanacak ilanları takip etmesi gerekiyor. Başvurular adayların adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adreslerine göre il düzeyinde karşılanacak.

Kurumdan personel alımına ilişkin yapılan duyuruda aşağıdaki bilgilere yer verildi:

Başvuruda Aranılan Şartlar

Elektrik Teknikerleri İçin

1.Meslek Yüksek Okullarının (Önlisans): ● Elektrik ● Elektrik ve Enerji● Elektrik Enerjisi Üretim, İletim, Dağıtım bölümlerinin birinden mezun olmak 2.İlgili Yönetmeliğin 4.maddesinde belirtilen şartları taşımak

3.35 yaşını bitirmemiş olmak (16.08.1986 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilecektir.)

4.Askerlikle ilişiği olmamak (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

5.Sağlık durumunun çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olmak.

Elektrik Teknisyenleri İçin

1. Lise ve Dengi Okulların: ● Elektrik veya ●Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının: a-Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü b-Yüksek Gerilim Sistemleri c- Endüstriyel Bakım Onarım bölümlerinin birinden mezun olmak.

2.İlgili Yönetmeliğin 4.maddesinde belirtilen şartları taşımak

3.35 yaşını bitirmemiş olmak (16.08.1986 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilecektir. )

4.Askerlikle ilişiği olmamak (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

5.Sağlık durumunun çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olmak.

Sözlü Sınava Katılacak Adayların Belirlenmesi

Teknikerler İçin

İŞKUR'a başvuru yapan adaylardan;

- 2020 yılı KPSS P93 puan türünden altmış (60) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, talep şartlarına uygun adaylar arasından, en yüksek KPSS puanından başlanmak üzere açık iş sayısının dört (4) katı aday;

- Öncelik hakkına sahip olarak başvuran adaylardan talep şartlarına uygun olanlar arasından, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alınarak ve eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı aday ayrı listeler hâlinde Şirkete gönderilecek ve bu adaylar sözlü sınava davet edilecektir.

Teknisyenler İçin

İŞKUR'a başvuru yapan ve isimleri Şirkete gönderilen adaylardan;

- Talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı ile

- Öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek ve bu adaylar sözlü sınava davet edilecektir.

Teknisyenler İçin Çekilecek Kura İşlemleri İle Kura Sonuçların Açıklanması

Kura çekimi 06 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Nasuh Akar Mahallesi Türkocağı Caddesi No:2 Kat:16 Bahçelievler/ANKARA (Milli Kütüphane Karşısı) adresinde yapılacak olup, adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebileceklerdir.

Kura çekim tarihi, saati veya yerinde değişiklik olması durumunda Şirketimiz internet sitesinde (www.teias.gov.tr) duyurulacaktır.

Yine kura sonucu belirlenen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar Şirketimiz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav Duyurusu

Teknikerler için, İŞKUR tarafından Şirkete bildirilen nihai listelerde yer alan adaylar ile Teknisyenler için noter huzurunda çekilen kura sonucunda şartları sağlayan adaylara Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 17'nci maddesinin 1'inci fıkrasına göre sözlü sınav yapılacaktır.

Sözlü sınavda başarı puanı 100 puan üzerinden en az 60’tır. Sözlü sınava girecek adayların listesi, sınav tarihi, saati ve yeri ile başvuru esnasında istenilen belgeler Şirketimiz internet sayfasında (www.teias.gov.tr) ayrıca duyurulacaktır.

Sınav sonucu başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar adayın isminin yer aldığı asıl kazanan liste ile aynı/yeterli sayıda yedek adayın isminin yer aldığı yedek kazanan listesi Şirketimiz internet sitesinde ilan edilecektir. Sınav sonuçlarıyla ilgili telefonda bilgi verilmeyecektir.

Kazanan ve yedek adaylara ayrıca posta yoluyla tebligat yapılacaktır.

İşe alınacak personelin görev yapacağı iller şu şekilde:

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: TEİAŞ, 101, Tekniker, ve, Teknisyen, Alacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı