Bakanlık Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması Düzenledi
Haber
03 Şubat 2023 - Cuma 01:09 Bu haber 8003 kez okundu
 
Bakanlık Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması Düzenledi
ENERJİ Haberi
Bakanlık Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması Düzenledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı “Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması” düzenledi. Yarışma başvuruları, 28 Nisan 2023 tarihinde, saat 17.30’da sona erecek.

Bakanlık yarışma ile lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri özellikle Konut, Sanayi, Ulaşım ve Tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Öğrenciler ve Danışman Öğretmenler Ödüllendirilecek

Yarışmada ilk üç dereceyi alan öğrenciler ve danışman öğretmenleri ile teşvik alan öğrenciler ödüllendirilecek. İlk üç dereceyi alan öğrenciler ile teşvik alan öğrenci “Tablet” ile ödüllendirilirken, danışman öğretmenler ise “Kol Saati” ile ödüllendirilecek. Kazanan öğrencilere ödülleri 2024 yılında Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen tarihte verilecek.

Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabileceği yarışmanın Başvuru Koşulları şu şekilde:

Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilecek.
Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilecek ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilecek.
Bir projede sadece bir danışman görev alabilecek ve danışman birden fazla projeye danışmanlık yapabilecek. Projede danışman olması zorunluluğu bulunmuyor.
Yarışmaya başvuruda bulunacak bir projedeki öğrenciler ve danışman farklı okullardan olabilecek.
Projeler 2023 yılı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Proje Rehberine göre hazırlanacak.
Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) herhangi bir proje yarışmasına, bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce başvurusu yapılmış veya katılmış projelerle bu yarışmaya başvuru yapılamayacak. Son başvuru tarihinden önce aynı projeyle bu veya başka bir yarışmaya katıldığı ya da başvurduğu tespit edilen projeler, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenecek.
Başvuru belgelerinde eksik veya yanlış bilgi verilmesi, başvurusu yapılacak projenin halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil etmesi, insanların kişilik haklarına aykırı çalışma yapılması, projede etnik kökene, kişi veya toplumu karalamaya yönelik içerik bulunması, sağlığı tehdit eden deneyler yapılması durumlarında proje başvuruları da hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenecek.

Yarışma Başvuruları 28 Nisan 2023 Tarihinde Sona Erecek

Proje Başvuru Formu ile Bilimsel Etik ve Projeye Katkı Beyan Formu doldurularak proje raporu ile birlikte belirtilen adrese gönderilecek. Formlar, http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-enerji-verimliligi-proje-yarismasi İnternet adresinden temin edilebilecek.
Proje Raporu, http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileri-arastirma-
projeleri-yarismasi adresinde bulunan şablon kullanılarak hazırlanabilecek.
Proje Raporu Word dosyası, Proje Başvuru Formu, Bilimsel Etik ve Proje Katkı Beyan Formu PDF dosyası olarak kaydedilmiş bellek çubuğu veya CD başvuru evrakları ile birlikte gönderilecek.
2023 yılı Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması başvuruları 28 Nisan 2023 tarihinde, saat 17.30’da sona erecek.
Proje özetinin en az 150, en fazla 250 kelime, proje raporunun ise en az 2, en fazla 20 sayfa olması gerekiyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: enerji verimlliği, elektrik, enerji, etkb
Yorumlar
Haber Yazılımı