Arıcılara Güneş Enerjili Karavan Desteği
Haber
07 Ağustos 2021 - Cumartesi 21:06 Bu haber 32876 kez okundu
 
Arıcılara Güneş Enerjili Karavan Desteği
Batman'ın Kozluk ilçesinde arıcılara güneş enerjili karavan dağıtıldı.
YENİLENEBİLİR Haberi
Arıcılara Güneş Enerjili Karavan Desteği

Batman’ın Kozluk ilçesindeki 7 arıcıya, bal üretiminde kalite ve verimi artırmak ile gençleri arıcılık faaliyetlerine özendirmek amacıyla güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları düzenlenen törenle teslim edildi.

Kozluk ilçesinde düzenlenen ekipman teslim törenine Vali Hulusi Şahin, Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan vekili Mehmet Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı J.Albay İsa Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı A.Vahap Akbaş, İl Özel Idare Genel sekreteri A. Kadir Özer,  Kozluk Belediye Başkan vekili Aydın Bağrıyanık, kamu kurum müdürleri, üreticiler ve muhtarlar katıldı. 

Törende konuşan Vali Şahin, “GAP İdaresi ilimizde Sason Çileği ve Batman Fıstığı gibi ürünlerin yetiştirilmesinde ön ayak olarak  binlerce üreticimizi destekledi. Bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan GAP İdaresinin tarımsal kalkınmanın yanı sıra bölgede kadınlarımıza yönelik ÇATOM’lar ile eğitim ve kültür alanında da çok başarılı işler yapıyor, Gap bölgemizdeki 9 ilimizin turizm destinasyonunu geliştirme amacıyla yapılan çalışmalar da bölge turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Programda Vali Şahin tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz’e katkılarından dolayı plaket verilmesinin ardından karavanların anahtar teslimine geçildi. Vali Şahin ve diğer yöneticiler, arıcılara karavanların anahtarları ile kovanları teslim etti. Anahtar tesliminde konuşan Şahin, “Arıcılık alanında Sason ve Kozluk ilçelerimizde  iptidai şartlarda arıcılık yapan kardeşlerimiz, vereceğimiz bu karavanlarla daha insani bir yaşam imkanı bulabilecekler. Projede emeği  geçen başta GAP Bölge Kalkınma İdaresine, Batman İl Özel İdaresine, Kozluk Kaymakamımıza, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve özellikle projeyi yürütecek üreticilerimize teşekkür ederim, vereceğimiz ekipmanların üreticilerimize bol kazanç getirmesini dilerim” dedi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: batman, arıcılık, enerji, güneş enerjisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı