EBRD'den Aydem Enerji'nin Yeşil Tahvil İhracına 75 Milyon Dolar
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Aydem Yenilenebilir Enerji'nin yeşil tahvil ihracına 75 milyon dolar yatırım yaptı.
Bankanın açıklamasına göre Aydem Yenilenebilir Enerji yeşil tahvil ihracı ile 750 milyon dolar kaynak sağlarken EBRD ihraca 75 milyon dolarlık yatırım yaptı. Açıklamada şirketin ihracına 1,6 milyar dolarlık talep geldiği de vurgulandı.
EBRD açıklamasında ihracın Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük ölçekli yeşil eurobond ihracı olduğunun altı çizildi. Ayrıca Uluslararası Sermaye Piyasaları Birliği'nin Yeşil Tahvil Prensipleri sertifikası ile uyumlu olan ihracın Türkiye piyasaları için yeni bir gösterge oluşturabileceğinin altı çizildi.
Açıklamada Aydem'in EBRD ile işbirliği kapsamında istihdamda kadınlara daha fazla yer vereceğinin de altı çizildi. Foreks