Zorlu Enerji OEDAŞ ve OEPSAŞ'ı Ocak Ayında Satın Alacak
Haber
25 Kasım 2016 - Cuma 22:50 Bu haber 2554 kez okundu
 
Zorlu Enerji OEDAŞ ve OEPSAŞ'ı Ocak Ayında Satın Alacak
- Haberi
Zorlu Enerji OEDAŞ ve OEPSAŞ'ı Ocak Ayında Satın Alacak

Enerjimagazin-Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, 2010 yılında özelleştirilen ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için EPDK tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş’ye ait hisselerin tamamının satın alınacağını açıkladı. Satış işlemi, resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından 2017 Ocak ayı içinde tamamlanacak. Zorlu Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, satış işleminin resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından 2017 Ocak ayı içinde tamamlanacağı bildirildi.
Hisse alımında beher payın alış fiyatı ve toplam tutara ilişkin müzakerelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şirketimizin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu bugünkü toplantısında, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hisselerinin, bu şirketlerin mevcut hissedarları olan Dedeli Yatırım inşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız ve Hilal Yıldız'dan satın alınmasına toplantıya katılanların oy birliğiyle karar vermiştir." Özelleştirilen 21 elektrik dağıtım bölgesi arasında yer alan Osmangazi EDAŞ'ın yüzde 100 hissesi Haziran 2010’da 485 milyon lira bedelle ETi Gümüş A.Ş’ye (Yıldızlar SSS Holding) devredilmişti. EPDK, 2013 Ağustos ayı içerisinde Afyon, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Uşak'ta yaklaşık 1,4 milyon aboneye hizmet veren Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. nin TETAŞ’a toplam 145 milyon liralık borcu ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, yönetim kurulu başkan ve üyelerine görevden el çektirerek ve yerlerine yeni atamalar yapmıştı. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Zorlu, Enerji, OEDAŞ, ve, OEPSAŞ'ı, Ocak, Ayında, Satın, Alacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı