YEDAŞ'ın Ar-Ge Projeleri Dikkat Çekiyor
Haber
09 Ağustos 2021 - Pazartesi 13:08 Bu haber 13283 kez okundu
 
YEDAŞ'ın Ar-Ge Projeleri Dikkat Çekiyor
ELEKTRİK Haberi
YEDAŞ'ın Ar-Ge Projeleri Dikkat Çekiyor

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde Kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında 7/24 faaliyet gösteren YEDAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından her yıl düzenlenen AR-GE Proje yarışması ile enerji kalitesinin artırılması ve verimlilik sağlanmasına yönelik buluşlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

AĞAÇ DİREKLERİN ÖMRÜNÜ UZATIYORUZ

YEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre Dünya bor rezervlerinin 73'üne sahip olan ülkemizde, bor madeninin kullanımına yönelik Ar-Ge projeleri her geçen gün artıyor. Yerli ve milli kaynaklarımızı dikkate alarak geliştirdiğimiz “Bor Madeni İle Ağaç Direklerin Korunması, Ürün Tasarımı ve Pilot Uygulamaların Yapılması” Ar-Ge Projelerinin EPDK’dan onay alması ile çalışmalara başlanılmıştır.

Bu proje ile YEDAŞ sahasında 500 ağaç direkte yapılacak çalışmayla, ağaç direklerin toprak ile temas ettiği noktada, üretimini YEDAŞ’ın yapacağı ve doğa ile uyumlu olan bor katkılı bulamaçla direklerin çürümesi önlenecektir. Yerli hammadde, yerli üretim, yerli ürün anlayışı ile ağaç direklerin çürümesinin önüne geçilecektir denildi.

HEDEFİMİZ YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Bu proje ile elektrik dağıtım sektöründe bor madeninin, ağaç direklerde çürümeyle mücadele noktasında görünürlüğü ve bilinirliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Etkinliği kanıtlanmış ürün tip ve karışımının ticari olgunluğa kavuşturulmasıyla yerli ve milli ürün elde edilmesi hedeflenmektedir. Günümüzün rekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktan geçmektedir. Bu sürecin anahtarı ise Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz önemdir” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: yedaş, hasan yasir bora, elektrik, enerji, epdk
Yorumlar
Haber Yazılımı