UEDAŞ ve Uludağ Elektrik Hisseleri Actis'e Devredildi
Haber
31 Mart 2022 - Perşembe 14:12 Bu haber 32080 kez okundu
 
UEDAŞ ve Uludağ Elektrik Hisseleri Actis'e Devredildi
Limak Enerji bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve Limak Enerji Uludağ Elektrik hisselerinin devir işlemleri tamamlandı.
ELEKTRİK Haberi
UEDAŞ ve Uludağ Elektrik Hisseleri Actis'e Devredildi

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin bulunduğu Uludağ bölgesinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş.'nin (Uludağ Elektrik Şirketleri) tek hissedarı olan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'nin (Uluğ) paylarının tamamının İngiliz Actis'e devri tamamlandı.

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"Limak Yatırım ve Dünyanın önde gelen sürdürülebilir altyapı yatırımcılarından biri olan Actis, bugün Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Hizmetleri A.Ş.’nin (‘Uluğ’) hisse devrini resmen tamamladı.

İlk olarak 30 Eylül 2021’de imzalanan Hisse Alım Sözleşmesi uyarınca Türkiye Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onayı ve diğer gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından, Uluğ’daki hisselerin tamamı Limak Yatırım’dan Actis’e devredildi. Devre konu şirket Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini içeren Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesi’ne elektrik dağıtım ve perakende hizmetleri veriyor.

Limak Şirketler Grubu, Türkiye’nin en büyük özel sektör enerji üretim varlıklarının bazılarının sahibidir. Limak Yatırım’ın mevcut enerji üretim portföyü 3.629 MW kurulu güce sahip olup, 2021 yılında yaklaşık 11 milyar kwh elektrik üretmiş; yenilenebilir, doğal gaz ve kömür santrallerinin oldukça dengeli bir karışımından oluşuyor."

Actis, sürdürülebilir altyapı alanında önde gelen bir küresel uzun vadeli yatırımcıdır ve kuruluşundan bu yana 24 milyar ABD doları tutarında yatırımcılarından fon sağladı. Actis enerji işi, bugüne kadar 24 GW’ın üzerinde kurulu kapasite yatırımına imza atmış olup, alt şirketleri aracılığı ile şu anda 40 milyonun üzerinde kişiye hizmet veriyor.

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, hisselerin devir işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Actis gibi küresel şirketlerin Türkiye’nin büyük potansiyelini bir yatırım pazarı olarak görmelerinden ve hızla büyüyen ekonomimizde iddialı yatırımlar yapmaya devam etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Limak olarak satıştan elde edilen fonları Türkiye ekonomisine, özellikle Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz sektörlere yeniden yatırım yapmak için kullanacağız. Ayrıca Uluğ satışının tamamlanmasının Türkiye’de fırsat arayan diğer uluslararası yatırımcılar için de olumlu bir sinyal olacağına inanıyorum."

Actis Ortağı David Grylls, Uluğ’un satın alınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren elektrik dağıtım ve perakende işletmeleri ile birlikte Uluğ’u satın almamızı sağlayan Limak Grubu ile işlemlerimizi tamamlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bölgeyi uzun vadede mümkün olan en geniş ölçüde geliştirmek amacıyla yönetimi desteklemeyi ve özellikle müşteri hizmetleri ve yatırıma odaklanmayı dört gözle bekliyoruz. Bu satın alma, Actis’in Türkiye’deki ilk uzun ömürlü altyapı yatırımı olacak ve gelecekte benzer yatırımları yapmayı dört gözle bekliyoruz."

Actis Hakkında

Actis, sürdürülebilir altyapı alanında lider bir küresel yatırımcıdır. Kurumsal yatırımcılar için rekabetçi getiriler ve faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, şehirler ve topluluklar için ölçülebilir olumlu etkiler sunmaktadır. Küresel deneyimimiz, operasyonel bilgi birikimimiz ve güçlü kültürümüz, küresel sürdürülebilirlik liderleri yaratmamızı sağlıyor. Kuruluşumuzdan bu yana, daha iyi bir yarın için yatırım yapmak üzere yatırımcılarımızdan 24 milyar ABD doları fon sağladık.

Actis, UNEP FI ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından geliştirilen bir yatırımcı girişimi olan Birleşmiş Milletler destekli Sorumlu Yatırım İlkeleri’nin (UNPRI) imzacısıdır. Firma, BM Sorumlu Yatırım İlkeleri (PRI) bağımsız değerlendirmesinde sürekli olarak en yüksek puana layık görülmüştür.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: UEDAŞ, Uludağ elektrik, actis
Yorumlar
Haber Yazılımı