UEDAŞ’ta Yeni Nesil Haberleşme Sistemleri
Haber
23 Eylül 2021 - Perşembe 08:47 Bu haber 13549 kez okundu
 
UEDAŞ’ta Yeni Nesil Haberleşme Sistemleri
ELEKTRİK Haberi
UEDAŞ’ta Yeni Nesil Haberleşme Sistemleri

Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) NB-loT teknolojisiyle otomatik sayaç okuma sistemini genişletiyor. Bu sayede düşük maliyetle maksimum veri akışı sağlanabiliyor.
Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da yoğun bir nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri’ni (OSOS) hizmet verdiği bölgelerde yaygınlaştırmaya ve geliştirmeye devam ediyor. Elektrik sayaçları, modemler, yazılımsal alanlarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve telekomünikasyonun ilerleyişi Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri’ni (OSOS) çok daha iyi çalışabilir hale getirdi.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, GSM teknolojisinde yeni bir haberleşme yöntemi olan Dar Bant Nesnelerin İnterneti (NB-loT) haberleşmeli sayaçları kullanarak OSOS’un daha kaliteli ve stabil haberleşme sağlanmasını hedefliyor. NB-loT Sistemi’nin başlıca avantajlarıyla; düşük güç tüketimi, bina içi ve yer altında bulunan elektrik ölçüm sistemlerindeki sayaçların okunması için genişletilmiş menzilli ölçüm imkanı, alternatif haberleşme yöntemlerine göre tasarruflu, veri transferinde daha düşük gecikmeler ve maksimum veri akışı sağlıyor.
UEDAŞ, NB-loT teknolojisinin Otomatik Sayaç Okuma Sistemi’ne dahil edilmesi aşamasında çözüm ortakları haberleşme tarafında Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ile akıllı sayaç tarafında Landis+Gyr sayaçlarının Türkiye distribütörü Taran Sayaç Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. ile NB-loT üzerinden sayaçların okunmasını sisteme entegre ederek hayata geçirildi. NB-loT teknolojisinin UEDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde yaygınlaşmasıyla birlikte yıllar içerisinde bu haberleşme yöntemi kullanılarak sokak aydınlatma ölçü ve armatürlerinin yönetimi, trafolarda alarm, olay ve uyarı sistemleri gibi geliştirilen sistemlerle müşteri memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.
Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Enerji, elektrik, UEDAŞ,
Yorumlar
Haber Yazılımı