Türkiye ile Umman Arasında Tarihi Anlaşma
Haber
30 Ocak 2023 - Pazartesi 20:29 Bu haber 14569 kez okundu
 
Türkiye ile Umman Arasında Tarihi Anlaşma
DOĞAL GAZ Haberi
Türkiye ile Umman Arasında Tarihi Anlaşma

Türkiye ile Umman arasında doğal gaz alanında iş birliğini öngören LNG tedarik anlaşması imzalandı. Bugün Umman Enerji ve Madenler Bakanı Salim Al Aufi nezaretinde gerçekleştirilen törende, Türkiye adına imzayı BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan ÖZCAN, Umman adına ise Oman LNG Şirketi CEO’su Hamed Al Naamany attı.

Enerji güvenliğini artırma ve arz güvenliğini çeşitlendirme amacıyla ülkemizin yürüttüğü başarılı enerji diplomasisinin son nişanesi Umman ile imzalanan LNG tedarik anlaşması oldu.

Son yıllarda gerçekleştirdiği ciddi LNG altyapı yatırımları neticesinde ulaştığı arz potansiyeli ve uluslararası ortaklarıyla kurduğu iş birlikleriyle BOTAŞ, küresel ölçekte güçlü bir oyuncu olarak ülkemiz için katma değer üretmeye devam ediyor.

Bu çerçevede, ülkemizin arz kaynaklarını çeşitlendirme hedefi doğrultusunda dünyanın birçok farklı noktasından gaz tedarik eden BOTAŞ ile Oman LNG Şirketi arasında tarihi bir anlaşmaya imza atıldı. Anlaşma doğrultusunda Umman’dan 10 yıl süreyle yıllık 1 milyon ton (1,4 milyar Sm3) LNG tedarik edilecek.

Doğal gaz arz ve fiyat güvenliğine katkı sağlayacak söz konusu anlaşma ile ülkemizin LNG portföyü her geçen gün daha da genişleyerek doğal gaz tedarikinde esnekliğimiz artıyor.

Enerji alanında yapılan kritik iş birlikleri ile Ülkemizin Enerjisi BOTAŞ, Türkiye’yi enerjide merkez olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: enerji, elektrik, doğal gaz, botaş
Yorumlar
Haber Yazılımı