TEiAŞ Kamu istişaresi Süreci Başlattı!
Haber
03 Aralık 2014 - Çarşamba 12:18 Bu haber 2310 kez okundu
 
TEiAŞ Kamu istişaresi Süreci Başlattı!
- Haberi
TEiAŞ Kamu istişaresi Süreci Başlattı!

Enerjimagazin-TEiAŞ, Elektrik Şebeke Yönetmeliği ile ENTSO-E şebeke kodlarının uyumlulaştırılmasına dair yürütülen projede kamu istişaresi süreci başlattı.
TEiAŞ ile Fransız RTE şirketi arasına yürütülmekte olan Elektrik Şebeke Yönetmeliği ile ENTSO-E şebeke kodlarının uyumlulaştırılmasına dair yürütülen proje sürecinde hazırlanan değişiklikler ile ilgili kamuoyu görüş alma ve proje tanıtım çalıştayı yapıldı.
TEiAŞ'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"TEiAŞ, elektrik sektörünün bazı yönetmeliklerinin Avrupa yönetmelikleri ile uyumlaştırılması için bir güncelleme çalışması gerçekleştirmektedir (ENTSO-E işletme Elkitabı ve ENTSO-E tarafından hazırlanmış Avrupa Şebeke Kodları).
Söz konusu güncelleme çalışmaları kapsamında elektrik piyasası katılımcılarından geribildirim ve bilgi sağlanması amacı ile TEiAŞ tarafından bir kamu istişaresi süreci başlamış genel bir bakış sağlamıştır.
Bu istişarenin bir sonraki adımı, yazılı kamu istişaresidir ve 5 Ocak 2015 saat 12.00'ye kadar sürecektir. Bu zaman zarfında, TEiAŞ, tüm ilgili tarafların değiştirilmiş yönetmelik taslakları hakkında görüşlerini toplayacaktır. Dikkatle incelenecek bu görüşlerin yönetmelik taslaklarını etkilemesi beklenmektedir. Değiştirilmiş yönetmelik taslaklarını ve yorumlarınızı göndermek için kullanmanız gereken excel şablonunu
http://www.teias.gov.tr/ENG/APKPROJECTION/ESYENTSOE.HTM adresinde bulabilirsiniz. Bu sayfada ayrıca iki yardımcı doküman bulabilirsiniz Açıklayıcı Not ve değişiklik önerilerinin, yönetmelik taslaklarına neden ve nasıl ekleneceğini anlatan Hukuki Kılavuz belgesi "Gerekçe". Açıklayıcı not, ayrıca, istişare süresince yorumlarınızın nasıl gönderileceği konusunda ayrıntılı bilgi içermektedir. Görüş ve yorumlarınızı içeren excel dosyalarınızı barıs.hatipoglu@teias.gov.tr adresine göndermenizi rica ederiz.
Ek geribildirim sağlamak ve değişiklik önerileri hakkında ayrıntılı bilgi vermek için, bu kamu istişare sürecinde 3 gün sürecek ikinci çalıştay (10-12 Aralık 2014) düzenlenecektir. 2015 başında yapılacak olan, kamu istişaresi süresince alınış geribildirimler ile güncellenmiş yönetmelik taslaklarının sunulacağı nihai bir çalıştay ile istişare süreci sonlandırılacaktır.
Değişiklik yapılması öngörülen yönetmelikler aşağıda verilmektedir:
" Elektrik Piyasası iletim Şebeke Yönetmeliği,
" Elektrik Piyasası Dağıtım Yönetmeliği,
" Elektrik Piyasası ithalat ve ihracat Yönetmeliği,
" Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği,
" Elektrik Piyasası ithalat ve ihracat Yönetmeliği uyarınca kapasite tahsisi ve fiziksel iletim hakkı ikincil piyasasına ilişkin usul ve esaslar,
" Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği,
" TEiAŞ ve komşu iletim Sistemi işleticileri arasında mevcut enterkoneksiyon hat kapasite tahsis ihale kuralları.
Elektrik Piyasası iletim Şebeke Yönetmeliği Türkçe tercümesi TEiAŞ web sayfasında en geç 03.12.2014 tarihinde yayımlanacaktır.
TEIAŞ söz konusu uyumlaştırmayı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen TR2010/0315.01-01/001 - "Elektrik iletim Yönetmeliğinin ENTSO-E ile Uyumlaştırılması için Teknik Danışmanlık" projesinin bir parçası olarak RTE International (Fransa), ELIA System operator (Belçika ) ve FICHTNER (Almanya) dan oluşan ve RTE International'ın liderliğindeki konsorsiyum desteği ile gerçekleştirmektedir."
Kaynak: Editör:
Etiketler: TEiAŞ, Kamu, istişaresi, Süreci, Başlattı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı