TEİAŞ İle ENTSO-E Arasında Gözlemci Üyelik Anlaşması İmzalandı
Haber
20 Aralık 2022 - Salı 12:02 Bu haber 7365 kez okundu
 
TEİAŞ İle ENTSO-E Arasında Gözlemci Üyelik Anlaşması İmzalandı
ELEKTRİK Haberi
TEİAŞ İle ENTSO-E Arasında Gözlemci Üyelik Anlaşması İmzalandı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü ile ENTSO-E (Avrupa Elektrik İletim Sistemi İşleticileri Ağı) arasında Gözlemci Üyelik Anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek ve üç yıllık bir süre için geçerli olacak. TEİAŞ'ın ENTSO-E Gözlemci statüsü elde etmek için yaptığı başvuru, Ekim ayında ENTSO-E Kurul toplantısında onaylanmıştı.

ENTSO-E genel merkezinde gerçekleşen imza törenine, TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan KALDIRIM, TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz COŞKUN, TEİAŞ Planlama ve Yatırım Yönetimi Dairesi Başkanı Serhat METİN ve TEİAŞ Dış İlişkiler Müdürü H. Mehmet KARA ile ENTSO-E Başkanı Hervé LAFFAYE, ENTSO-E Başkan Yardımcısı Zbynek BOLDIS, ENTSO-E Yönetim Kurulu Başkanı Joachim VANZETTA, ENTSO-E Genel Sekreteri Sonya TWOHIG ve ENTSO-E Sistem Operasyon Komitesi Başkanı Tahir KAPETANOVIC katıldılar. Törende ayrıca, Belçika’daki Türkiye Büyükelçiliği Enerji Müşaviri Abdulaziz ÜNAL da hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan KALDIRIM, TEİAŞ'ın Kıta Avrupası senkron alanının istikrarına olumlu katkısının altını çizerek, "Sözleşmenin, ENTSO-E ile TEİAŞ arasındaki teknik ve operasyonel iş birliğinin daha da geliştirmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

ENTSO-E Başkanı Herve LAFFAYE ise iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve iletim sistemi kararlılığını korumak için en iyi uygulamaların paylaşımını destekleyecek olan sözleşme üzerinde çalışan herkesi tebrik etti.

Image

 

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: teiaş, entso, elektrik, orhan kaldırım
Yorumlar
Haber Yazılımı