TEİAŞ 32 Elektrik Üretim Tesisine 2 Milyar 27 Milyon Lira Ödeyecek
Haber
11 Temmuz 2025 - Cuma 09:14
 
TEİAŞ 32 Elektrik Üretim Tesisine 2 Milyar 27 Milyon Lira Ödeyecek
ELEKTRİK Haberi
TEİAŞ 32 Elektrik Üretim Tesisine 2 Milyar 27 Milyon Lira Ödeyecek

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü, Kapasite Mekanizmasından 2025 yılı Mayıs ayında yararlanan üretim tesislerine ödenecek olan tutarlar ve ilgili tutarların hesaplanmasında kullanılan parametreleri açıkladı. 

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2025 yılı Mayıs ayında Kapasite Mekanizmasından yararlanan 32 üretim tesisine toplam 2 milyar 27 milyon 625 bin 286,91 lira ödenecek. 

TEİAŞ tarafından yayımlanan listeye göre, kapasite mekanizması uygulaması kapsamında 2025 yılı Mayıs ayı için en fazla ödemeyi alacak tesis, 170 milyon 459 bin 597,92 lira ile Soma Kolin Termik Santrali oldu.

Kapasite Mekanizması, elektrik sisteminin güvenilirliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla üretim tesislerine yapılan destek ödemelerini kapsıyor.

Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör:
Etiketler: kapasite mekanizması, termik, teiaş, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı