Tavuk Çiftliğinde Enerji Üretim Tesisi
Haber
17 Şubat 2017 - Cuma 12:01 Bu haber 4500 kez okundu
 
Tavuk Çiftliğinde Enerji Üretim Tesisi
- Haberi
Tavuk Çiftliğinde Enerji Üretim Tesisi

Enerjimagazin-Aydın'ın Germencik ilçesinde tavuk işletmesi sahibi aile, kurdukları güneş enerji panelleriyle elektrik dağıtım şirketlerine 10 yıl boyunca elektrik satacak. Germencik ilçesinde tavuk işletmesi sahibi aile, kurdukları güneş enerji panelleriyle hem tesislerinin enerji ihtiyacını giderecek hem de elektrik dağıtım şirketlerine 10 yıl boyunca elektrik satacak.
Kızılcapınar Mahallesi'nde 30 dönüm araziye kurulu tavuk üretim tesislerinin üzerine güneş enerjisi panelleri yerleştiren Hakan Çakaloğlu, gazetecilere, Almanya'daki bir fuarda gördüğü sistemden yola çıkarak, güneş enerjisi panelleriyle elektrik üretmek için girişimde bulunduğunu belirtti.
Arazinin ziyan olmaması için güneş enerjisi panellerini tesisin çatısına yerleştirdiklerini dile getiren Çakaloğlu, şunları anlattı:
"Kurmuş olduğumuz güneş enerjisi sistemleriyle 500 kilovata kadar elektrik üretebiliyoruz. Bu sistemin değeri, 2 milyon lira. Ürettiğimiz elektriğin beşte birini biz kullanacağız, gerisini devlete satacağız. Devletin 10 yıl bizden elektrik alma garantisi var."
Çakaloğlu, sistemin denetlenmesinin ve onaylanmasının ardından faaliyete geçeceğine işaret ederek, "Yaklaşık 3 aydır bürokratik engelleri aşmaya çalışıyoruz. Sonuçta ülkemize katkısı olan büyük bir yatırımdır. işler biraz daha hızlandırılsa ülkemize faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Tavuk çiftliğine ilişkin bilgiler de veren Çakaloğlu, üretim kapasitelerinin, 300 bin tavuğa ulaştığını sözlerine ekledi. a.a
Kaynak: Editör:
Etiketler: Tavuk, Çiftliğinde, Enerji, Üretim, Tesisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı