Rüzgar Enerjisi Dünyayı Daha Temiz ve Ucuz Enerji ile Buluşturuyor
Haber
10 Temmuz 2021 - Cumartesi 22:21 Bu haber 25271 kez okundu
 
Rüzgar Enerjisi Dünyayı Daha Temiz ve Ucuz Enerji ile Buluşturuyor
YENİLENEBİLİR Haberi
Rüzgar Enerjisi Dünyayı Daha Temiz ve Ucuz Enerji ile Buluşturuyor

Enerjimagazin-Rüzgar enerjisi, Avrupa'da elektrik ihtiyacının 16'sını, Türkiye'de  ise yaklaşık 9'unu karşılıyor. Temiz ve ucuz enerji olan rüzgarın  aynı zamanda AB'de 300 bin kişilik istihdamı temsil ettiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, yeni kurulan her rüzgar türbinin 10 milyon euroluk ekonomik faaliyete yol açtığını da dile getiriyor.
Rüzgar estikçe, gelecek ve ekonomi şekillenmeye devam ediyor. Öyle ki  rüzgar enerjisi sektörü tek başına milyar euroluk ekonomik değerler  oluşturup, dünyayı daha temiz ve ucuz enerji ile buluşturuyor.
WindEurope verilerini baz alarak Avrupa'da bugün 300 bin işi temsil  eden ekonomik alana sahip rüzgar enerjisinin her yıl AB'nin gayri safi  yurt içi hasılasına 37 milyar euro katkı sağladığını aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın'a göre, kurulan her yeni rüzgar türbinle  birlikte oluşan 10 milyar dolarlık ekonomik faaliyet binlerce türbine  sahip ülke ekonomilerine geleceği şekillendirebilecek düzeyde katkı  sağlıyor.
Ulusal Planlamaların ilk Sırasında Rüzgar Enerjisi Var Son yıllarda ulusların ekonomi, enerji ve iklim planlarının en  başındaki olgu yenilenebilir enerji oluyor. Özellikle rüzgar  enerjisinin temsil ettiği ekonomik değerler ve temiz gelecek misyonu,  dünya için ciddi önem arz ediyor. Bu anlamda başta rüzgar enerjisi  yatırımlarının artırılması ve rüzgardan maksimum verimliliğin  sağlanması için teknolojilerin geliştirilmesinde de önemli atılımların  yapıldığı görülüyor. Atılan adımlarla rüzgar enerjisinin bugün Avrupa'da ve Türkiye'de önemli bir enerji kaynağı konumuna geldiğini  ve kayda değer bir ekonomik faaliyet hacmi oluşturduğunu aktaran Ali Aydın, hem geleceği kurtaran hem de ekonomik kalkınmayı sağlayan  rüzgar enerjisinin AB'de 300 bin işi temsil ederken, Türkiye'de ancak  yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam edebildiğini belirtiyor. Ülkemizde  yerli ve milli istihdam atağının da Ülke Enerji tarafından  yürütüldüğüne dikkat çeken Aydın, rüzgar türbinlerinin bakımı ve  onarımında hem teknolojik altyapı hem de çalışan istihdamı konusunda  yerliliğe büyük önem verdiklerini, alanında uzman rüzgar türbini  teknisyenlerinin ülkemiz gençlerinden olması ve eğitimlerinin yüksek  standartlarda olmasına adına da ciddi efor harcadıklarını dile  getiriyor.
Bir Türbinin Tek Başına Yarattığı Ekonomik Değer 10 Milyon Rüzgar eserken sadece enerji üretmiyor, arkasında milyar euroluk bir  sektörün oluşmasına ve ekonomik katkılar sağlamaya yardımcı oluyor.
Sadece yeni kurulan her yeni türbin AB'de 10 milyon euroluk bir ekonomik faaliyet hacmi oluştururken, rüzgar enerjisinin AB'de yıllık
GSYiH katkısı da 37 milyar Euro. Kurulan yeni santrallerin, rüzgar  enerjisi sektöründeki yeni iş olanaklarının önünü açarken aynı zamanda  yerli enerji arzına da doğrudan katkı sunduğunu aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, Enerji ithalatında dışa bağımlılık ile mücadele eden Türkiye'nin 2023 hedeflerinde anahtar rolün kendi doğal ve yerli kaynağı rüzgar enerjisi olduğunun altını çiziyor. Ciddi bir ekonomik faaliyet alanının türbin komponent üretiminden nakliye ve lojistik operasyonlarına, servis bakım ve inceleme hizmetlerinden danışmanlık dikeylerine kadar rüzgar enerjisi ile yakalanabildiğine de dikkat çeken Aydın, rüzgar enerjisi alanında büyük potansiyele sahip olan Türkiye'nin rüzgarı arkasına alıp, ekonomik iyileşme ve ek istihdam ile birlikte GSYiH hedeflerini yukarılara çekebileceğini de aktarıyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: Rüzgar, Enerjisi, Dünyayı, Daha, Temiz, ve, Ucuz, Enerji, ile, Buluşturuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı