OEDAŞ ve OEPSAŞ'ın Satışında Flaş Gelişme
Haber
27 Aralık 2016 - Salı 19:26 Bu haber 2598 kez okundu
 
OEDAŞ ve OEPSAŞ'ın Satışında Flaş Gelişme
- Haberi
OEDAŞ ve OEPSAŞ'ın Satışında Flaş Gelişme

Enerjimagazin-Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş (OEPSAŞ)’ın yüzde 100 hissesinin devri ile ilgili Rekabet Kuruluna başvuruldu.
Rekabet Kurulunun internet sitesinde şu bilgiler verildi: "Bir tarafta "SATICI" sıfatıyla DEDELi Yatırım inşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş. ile Yıldız Ailesi (Sabahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Sinan Yıldız, Cihan Yıldız, Hilal Yıldız, Musa Yıldız), diğer tarafta "ALICI" sıfatıyla Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, SATlCI'nın OSMANGAZi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve OSMANGAZi Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de sahip olduğu %100 oranındaki Hisselerin tamamının SA TICI tarafından
satılması ve ALlCI tarafından satın alınmasına ilişkin akdedilecek iş bu bildirim konusu işlem bir tarafta "SATICI" sıfatıyla DEDELi Yatırım inşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş. ile Yıldız Ailesi (Sabahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Sinan Yıldız, Cihan Yıldız, Hilal Yıldız, Musa Yıldız), diğer tarafta "ALICI" sıfatıyla Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, SATlCI'nın OSMANGAZi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve OSMANGAZi Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de sahip olduğu %100 oranındaki Hisselerin tamamının SATICI tarafından satılması ve ALlCI tarafından satın alınmasına ilişkin akdedilecek olan PAY ALIM SATIM SÖZLEŞMESiNE iLiŞKiN ÖN SÖZLEŞME'dir." Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ (OEPSAŞ)nin yüzde 100 hissesinin devri için 360 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verdiği açıklanmıştı. Zorlu Enerji, ayrıca Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hissesinin Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devrinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca onaylandığını bildirmişti. Şirketin, Rekabet Kurulu onayının ardından şirketleri kısa süre içerisinde devralması bekleniyor. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: OEDAŞ, ve, OEPSAŞ'ın, Satışında, Flaş, Gelişme,
Yorumlar
Haber Yazılımı