Mimar ve Mühendisler Grubu Afet Bölgesinde
Haber
05 Mart 2023 - Pazar 11:00 Bu haber 12043 kez okundu
 
Mimar ve Mühendisler Grubu Afet Bölgesinde
GÜNDEM Haberi
Mimar ve Mühendisler Grubu Afet Bölgesinde

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkım ve can kaybına sebep olan depremin ilk saatlerinden itibaren, afet bölgesindeki depremzedelerin yardımına koştu. MMG, depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Resim

MMG Genel Başkanı Bülent ŞEN de grubun illerdeki çalışmalarını bizzat koordine etmek üzere bölgede bulunuyor. ŞEN beraberindeki heyetle birlikte depremden etkilenen illerin Valileri, Belediye Başkanları ve STK'ları ile görüşerek depremzedelerin ihtiyaçlarına ilişkin bilgi alıyor. Tespit edilen "gıda, barınma ve giyecek" gibi ihtiyaçlar malzemeleri, AFAD koordinasyonuyla deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Resim

Bölgedeki çalışmalarına ilişkin enerjimagazin.com'a bilgiler veren ŞEN, "Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Ülke olarak yaşadığımız bu elim olay, dayanışmanın önemini bir kez daha göstermiştir. Bu konuda hepimize sorumluluk düşmektedir. Hepimiz taşın altına elimizi koymak durumundayız. Bizler de Mimar ve Mühendisler Grubu olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren, gücümüz yettiği ölçüde, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını maddi ve manevi olarak elbirliğiyle sarmaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. MMG olarak, afetten etkilenen illerimizde yaptığımız organizasyonlarla depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, yaralarını sarmak ve onlara her konuda destek olmak üzere yoğun bir şekilde gayret gösteriyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın sosyal hayata yeniden uyum sağlayabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya da hazırız. Şahsım ve Grubum adına, ülkemizi yasa boğan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afet ve felaketlerden korusun inşallah." şeklinde konuştu.

Resim

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Remzi Ciğerli
Etiketler: mmg, bülent şen, deprem
Yorumlar
Haber Yazılımı