Mensis Enerji Huawei İle Büyük Bir İş Birliğine İmza Attı
Haber
28 Şubat 2023 - Salı 15:13 Bu haber 9374 kez okundu
 
Mensis Enerji Huawei İle Büyük Bir İş Birliğine İmza Attı
ENERJİ Haberi
Mensis Enerji Huawei İle Büyük Bir İş Birliğine İmza Attı

Huawei Türkiye ile aralarında enerji yatırımı ve danışmanlığı alanlarında başarılı ve inovatif iş modelleri geliştiren, odaklandığı iş alanlarında müşterileri için sürdürülebilir büyüme sağlayan Mensis Enerji'nin de yer aldığı beş Türk enerji şirketi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bloomberg'in haberine göre Barselona’da düzenlenen 2023 Mobil Dünya Kongresi’nde, Huawei Türkiye ile "Mensis Enerji, Liva Enerji, Masfen Enerji, Yenelsis ve ZES Solar" şirketleri arasında enerji depolama sistemleri alanında iş birliği sözleşmesi imzalandı. 27 Şubat’ta imzalanan protokole göre söz konusu şirketler, 2GWH değerindeki enerji depolama sistemlerini Huawei’den temin edecek. Anlaşma kapsamındaki ürünler ilgili firmalara, Huawei’in teknoloji ve ürün tedariki alanındaki iş ortağı “partnerEGS” tarafından sağlanacak.

Huawei Türkiye ve partnerEGS ile beş enerji şirketi arasında imzalanan protokole göre farklı sektörlerden güneş enerjisinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Genel Müdürü Gavin Zhao iş birliği protokolü ile ilgili olarak; “Dünyanın enerji tüketimi artmaya devam ediyor. Küresel enerji endüstrisi, temiz, düşük karbonlu, güvenli ve verimli bir enerji sistemi kurarak daha çevreci olmak için büyük çaba sarf ediyor. Dijital bir enerji temeli oluşturmak ve sektörün kapsamlı dijital dönüşümünü teşvik etmek için büyük veri, bulut bilişim, nesnelerin interneti yapay zeka gibi en güncel teknolojileri paydaşlarımıza sunuyoruz. Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve enerji depolama sistemleri alanında Huawei’i tercih eden iş ortaklarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Partner EGS Genel Müdürü Alper Terciyanlı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Enerji depolama sistemleri, son dönemde tüm dünyada öne çıkan temiz ve yenilenebilir enerji dönüşümünde, bu dönüşümün hızlanması ve elde edilen faydanın en üst seviyeye taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yenilenebilir enerji sektöründe dünyadaki en büyük oyunculardan biri olan Huawei’in enerji depolama sistemlerindeki Türkiye partneri olmak ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren beş firmamız ile çerçeve anlaşma imzalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu anlaşmanın ülkemiz açısından da önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Mensis Enerji CEO’su İsmet Atalay ise açıklamasında, “Bu işbirliği sayesinde, enerji depolama sistemlerine yönelik çalışmaların, ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve uluslararası standartlara uyumlu şekilde yapılacağına inanıyoruz. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarında meydana gelen artışın sebep olabileceği arz-talep dengesizliğinin de giderilerek depolama sistemleriyle birlikte arz güvenliğinin sağlanacağını düşünüyoruz. Bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz bu tür iş birliklerinin artmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Liva Enerji CEO’su Sinan Uzer ise açıklamasında, “Lokasyonumuz itibariyle depremden fazlasıyla etkilendik. Enerjinin sürdürülebilirliği için enerji depolama sistemlerinin önemi, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yatırımcı olarak adım attığımız yenilenebilir enerji sektöründe, kalite ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Sektörün genişlemesine katkı sağlayacak olan diğer enerji şirketlerine ve emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu..

Masfen Enerji CEO’su Kemal Onur Karakuş, anlaşmaya ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünyanın ‘Net Sıfır Karbon’ hedefine ulaşmasında, Türkiye’nin ve Avrupa’nın enerji ihtiyacının karşılanmasına sürdürülebilir şekilde katkıda bulunmayı misyon edindik. Avrupa ve dünya pazarında öne çıkan Huawei ile enerji depolama sistemlerinin kurulması ve güvenli bir şekilde yaygınlaşması için imzaladığımız sözleşmenin faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

SolarAPEX Kurucu Ortağı Besime Özderici, yaptığı değerlendirmede, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının kesintili yapısı nedeniyle, bu kaynaklara anlık erişimde zorluklar yaşanmakta, bu da enerji depolamanın önemini ortaya koymaktadır. Özellikle iklim değişikliğine bağlı olarak artan doğal afetler, bu ihtiyacın ne kadar kritik bir hale geldiğini gözler önüne sermiştir. Huawei ile enerji depolama konusunda çözüm ortaklığımız ve iş birliğimizin hem ülkemizde hem de dünyada enerji arzı güvenliğine fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Zorlu Enerji’nin teknoloji ve enerjiyi harmanlayarak geleceğin enerjisini yönetmeye aday bir şirket olduğunu belirten Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, şunları söyledi: “Enerji verimliliği alanındaki yatırımlarımız, büyüme ve gelecek planlarımızın en önemli parçasını oluşturuyor. Bu kapsamda Türkiye’de ZES markamızla elektrikli araç şarj istasyonları ve solar çözümleri başta olmak üzere, yeni nesil enerji teknolojileri alanında büyümeyi öngörüyoruz. Elektrik sistemlerinde esneklik sağlama ve arz talep dengesini koruma konusunda son derece önemli olan depolama çözümleri kategorisinde gerçekleştireceğimiz bu işbirliğinin, hedeflerimize ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyor, sektörümüz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

Huawei Digital Power İş Grubu, enerji sistemlerinde ve enerji tüketiminde karbon salınımını azaltmak amacıyla, Haziran 2021'de kuruldu. Aynı yıl Türkiye’de de faaliyete geçen Digital Power İş Grubu, açık donanım ve yazılım kaynaklarına, endüstrilerle çoklu işbirliğine ve açık bir ekosistem stratejisine bağlı olarak, çeşitli sektörlerde yeni teknolojiler geliştirmek üzere, iş ortaklarıyla birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: huawei, mensis enerji, enerji depolama, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı