Mehmet Ertürk, Çayırhan B Termik Santrali Genel Müdürü Oldu
Haber
08 Mart 2018 - Perşembe 23:42 Bu haber 6020 kez okundu
 
Mehmet Ertürk, Çayırhan B Termik Santrali Genel Müdürü Oldu
- Haberi
Mehmet Ertürk, Çayırhan B Termik Santrali Genel Müdürü Oldu

Enerjimagazin-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk, Ankara'nın Nallıhan ilçesi Çayırhan Beldesi, Uluköy Mahallesi'nde inşa edilen Çayırhan-B Termik Santrali Genel Müdürlüğü görevine getirildiği öğrenildi. Enerji kulislerinden edinilen bilgiye göre EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk, görevinden ayrılarak yoluna özel sektörde devam kararı aldı. Ertürk, Kolin-Kalyon-Çeliker OGG bünyesindeki Çayırhan Elektrik Üretim ve Madencilik A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
Mehmet Ertürk, 1976 yılında Gaziantep’te doğdu. ilk ve ortaöğrenimini Gaziantep’te tamamladıktan sonra 1996’da Bilkent Üniversitesi işletme Bölümünü tam burslu olarak kazandı. Üniversite eğitimini 2001 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl Marka Uzman Yardımcısı olarak iş hayatına başladı. Bu görevde yaklaşık bir yıl çalıştıktan sonra 2003 yılı Ocak ayında Enerji Uzman Yardımcısı olarak EPDK’da çalışmaya başlayan Mehmet Ertürk, 2006 yılında doğal gaz iletim tarifeleri hakkında hazırladığı tezle Enerji Uzmanlığı kadrosuna atandı.
EPDK’da tarife konularında çalışmalarını sürdüren Mehmet Ertürk, 2012 yılında doğal gaz tarifelerinden sorumlu grubu yönetmek üzere Grup Başkanı kadrosuna atandı ve aynı yıl tedviren Tarifeler Dairesi Başkanlığına görevlendirildi. Bu görevi yaklaşık 2 yıl tedviren yürüttükten sonra 2014 yılında asaleten Daire Başkanlığı görevine atanan Mehmet Ertürk, Nisan 2015’te Başkan Yardımcılığı görevine atandı. EPDK’da çalıştığı süreçte 2006-2009 döneminde ODTÜ’de iktisat bölümünde ve 2009-2011 yılında University of Texas at Austin’de Enerji programında yüksek lisans eğitimlerini tamamlarken, bu dönemde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda hazırladığı makalelerini uluslararası bilimsel dergilerde yayınlattı. iyi düzeyde ingilizce bilen Mehmet Ertürk evli ve üç çocuk babasıdır. www.enerjimagazin.com ailesi olarak Sayın Mehmet Ertürk’e yeni görevinde başarılar dileriz. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Mehmet, Ertürk,, Çayırhan, B, Termik, Santrali, Genel, Müdürü, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı