Maaşlarını Alamayan Akkuyu NGS İşçileri İş Bıraktı
Haber
13 Kasım 2021 - Cumartesi 18:31 Bu haber 17033 kez okundu
 
Maaşlarını Alamayan Akkuyu NGS İşçileri İş Bıraktı
GÜNDEM Haberi
Maaşlarını Alamayan Akkuyu NGS İşçileri İş Bıraktı

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İş bırakma eylemi sırasında özel güvenlik görevlileri ile işçiler arasında arbede yaşandı.

Odatv’nin haberine göre Akkuyu Nükleer Santral Projesi yapım çalışmalarında taşeron şirketlerde görevli yaklaşık 10 bin işçiden büyük bölümü hafta içerisinde topluca iş bırakarak eylem kararı aldı. Nükleer Santral inşaat alanında toplanarak maaşlarının bir an önce ödenmesi çağrısında bulunan işçilerin eylemi üzerine alanda “Kırmızı Alarm” verildi.

Bunun üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda özel güvenlik görevlileri ile jandarma ekibi ulaştı. Yeşil yelek giyimli özel güvenlik görevlileri işçilere eylemi sonlandırma çağrısı yaptı. İşçilerin eylemi sonlandırmaması üzerine özel güvenlik görevlileri işçilere müdahale etti.

İşçilerin verdiği bilgiye göre, jandarma görevlileri ile işçiler arasında da arbede yaşandı. Olaylar, işçilerin cep telefonları ile görüntülendi.

İlk Eylem Geçen Yıl Yapıldı

Akkuyu Nükleer Santrali’nde maaş alamayan işçiler ilk eylemlerini geçen yıl eylül ayı içinde yapmıştı. Aylardır maaşlarını alamadıklarını ve servis araçları konusunda sıkıntıya düştüklerini aktaran işçiler, Akkuyu'da yolu kapatarak eylem yapmıştı.

Şantiyede geçen haftada da işçi yemekhanesini yağan yağmurla birlikte su basmıştı.

Kaynak: Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: akkuyu ngs, nükleer, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı