Kürt Petrolünden 3 Milyar Dolar
Haber
20 Mart 2014 - Perşembe 10:42 Bu haber 1758 kez okundu
 
Kürt Petrolünden 3 Milyar Dolar
- Haberi
Kürt Petrolünden 3 Milyar Dolar

Enerjimagazin-isviçre’nin finans kuruluşlarından UBS’nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin Kürdistan petrolünden kazandığı miktar 3 milyar doları buluyor. Basnews’te yer alan habere göre isviçre’nin finans kuruluşlarından UBS’nin yaptığı araştırmada Türkiye’ye petrol ihraç etmeye başlayan Kürdistan Bölgesi’nin yıllık kazancı yaklaşık 9 milyar dolar. Türkiye’nin ise Kürdistan petrolünden kazandığı miktar 3 milyar doları buluyor. Kürdistan Bölgesi’nin ham petrol ihracatıyla ilgili yıllık rapor yayınlayan isviçre’nin UBS adlı finans şirketi, geçtiğimiz yılsonunda başlayan ihracatın üç tarafa da (Irak, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi) ciddi bir ekonomik katkı sağlayacağını iddia etti.
Merkezi Irak Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’yle birlikte söz konusu sevkiyattan yaklaşık 9 milyar dolar kazanabileceğine dikkat çekilen raporda devam etmesi durumunda bu ihracatın hem bölgesel finans dengelerini değiştireceği hem de sevkiyatın taraflarına önemli miktarda bir mali gelir sağlayacağı belirtiliyor.
Ayrıca kuruluşun yöneticilerinden Daniel Eckstein, mevcut siyasi dengelere göre yorumlandığında Irak, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi’nin yakın bir zamanda petrol ihracatına devam edilmesi konusunda uzlaşacağını tahmin ettiğini söyledi. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Kürt, Petrolünden, 3, Milyar, Dolar,
Yorumlar
Haber Yazılımı