İran Yenilenebilir Enerjide Yüzde 171 Büyüdü
Haber
08 Ağustos 2021 - Pazar 09:20 Bu haber 26974 kez okundu
 
İran Yenilenebilir Enerjide Yüzde 171 Büyüdü
YENİLENEBİLİR Haberi
İran Yenilenebilir Enerjide Yüzde 171 Büyüdü

İran Enerji Bakan Yardımcısı Muhammed Satkın, yenilenebilir enerji santrallerinin kapasitesinin son dört yılda yüzde 171 büyüme ile 903 megavata ulaştığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Ruhani Hükümeti'nin göreve başladığı 2013 yılında yenilenebilir enerji santrallerinin toplam kapasitesinin yaklaşık 332 megavattan Temmuz 2021 yılında 903 megavat çıktığına işaret eden Satkın, 'Yani yüzde 171'lik bir büyüme yaşanmıştır. Tabii ki bu trend güneş enerjisi alanında diğer yenilenebilir enerji türlerinden daha fazla hız kazanmış ve daha fazla ilerlemiştir' diye belirtti.

2016 yılında yenilenebilir enerji santrallerinin en çok kurulu olan miktarının 191 megavat kapasiteli rüzgar santrallerine ait olduğunu ifade eden Satkın, bu kapasitenin şu anda 309 megavata yükseldiğini dile getirdi.

Güneş enerjisi santrallerinin kapasitesinin 30 megavattan 384 megavata yükseltildiğini açıklayan Satkın, bunu yenilenebilir enerji santrallerinin kalkınma görüşünün bir yansıması olarak değerlendirerek, 'Ülkemizin şartlarına göre güneş potansiyelini diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelinden daha iyi kullandık' diye konuştu.

Satkın, 'Yenilenebilir enerji santrallerinin büyüme çeşitliliği, özellikle güneş ve rüzgar ve hatta biyokütle, ısı kaybı geri kazanımı, küçük hidroelektrik ve genleşme türbinleri olmak üzere bu santrallerin tam geliştirme kapasitesini kullanabileceğimizi gösteriyor' diye ekledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: iran, ges, res, yenilenebilir, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı