İran Ambargolardan Dolayı Petrol Satışından 100 Milyar Dolar Zarara Uğradı
Haber
06 Eylül 2021 - Pazartesi 13:17 Bu haber 31029 kez okundu
 
İran Ambargolardan Dolayı Petrol Satışından 100 Milyar Dolar Zarara Uğradı
PETROL Haberi
İran Ambargolardan Dolayı Petrol Satışından 100 Milyar Dolar Zarara Uğradı

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Cevad Oci, İran’ın Nisan 2018 ile Nisan 2021 yılları arasında ABD’nin ambargolarından dolayı 1.8 milyar varil petrol üretimi ve 100 milyar dolar’dan fazla gelirden mahrum bırakıldığını söyledi.

IRNA'nın haberine göre, OPEC Plus toplantısında konuşan Oci, İran’ın OPEC’in kurucu üyelerinden biri olarak ambargolardan dolayı baskılara rağmen OPEC Plus çerçevesindeki kararları desteklediğini ve işbirliğine bağlı olduğunu ifade etti.

Son iki yılda petrol piyasasının korona’dan dolayı bir çok zarara uğradığını belirten Oci, OPEC üyesi olan ve olmayan ülkelerin ana hedeflerine bağlı kaldıklarını ve petrol piyasasında ortak hareket etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Oci, İran açısından Enerji güvenliği ve kalıcılığının petrol piyasasına siyasi olmayan bakış açısıyla mümkün olabileceğini ifade eden Oci, bu şekilde arz ve talep arasında zarif bir dengenin sağlanabileceğini söyledi.

Oci, ABD’nin ambargolarının kaldırılması durumunda İran’ın anında petrol üretimi ve satışını arttırmaya hazır olduğunu belirterek, İran’ın son 3 yılda ambargolardan dolayı petrol satışından 100 milyar dolar zarara uğradığını belirtti. IRNA

Kaynak: Editör:
Etiketler: cevad oci, petrol, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı